NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ontinyent tanca al trànsit l'històric Pont Vell del s. XVI per a la seua restauració integral

Davant un informe que alerta del seu deteriorament.

Aquest divendres l’Ajuntament d’Ontinyent tancarà al trànsit de vehicles l’històric Pont Vell del s.XVI, després que un informe haja alertat al consistori sobre el deteriorament del seu estat estructural. Una mesura que es pren per preservar un dels elements de major interès patrimonial de la ciutat.

Aquesta rehabilitació reclamada per la ciutadania al procés Ontinyent participa, estava prevista en 4 fases però ara s’unificarà en un únic projecte integral per un valor de 720.000 euros.

Cada fase anterior tenia un cost estimat d’entre 150 i 200.000 euros.

El Pont Vell va ser alçat en 1501 en la part baixa de la població per a salvar el pas del riu. La seua superfície externa és de pedra picada, encara que la barana va ser construïda amb les restes de diversos portals murals enderrocats a la fi del segle XVIII. El Pont comunica amb el Camí dels Carros, creat també a principis del SXVI, i el Tirador dels Peraires, on els mestres fabricadors tèxtils estenien i deixaven assecar la llana. Va ser fins al SXIX l’únic pont que comunicava amb els ravals. També comunica amb la  Plaça Major. En vàries ocasions s’havia parlat de la possibilitat de tancar-lo al trànsit rodat, i fins i tot el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Ontinyent contempla una proposta al respecte. Un pont amb història que ara està en perill.

Una volta s’acabe la restauració del Pont Vell, el tancament serà definitiu; sols es permetrà el pas de bicicletes i vianants i com no, del bou de la Puríssima.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.