NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Fundació Graus Marins a Gandia, declarada Be d´Interès Social

Anuncia prospeccions subaquàtiques i l´habilitació d´un Centre Històric Marítim en el port

La Fundació Graos Marins de la Comunitat Valenciana, declarada recentment com a Bé d’Interès Social, ha anunciat que eixamplarà les seues activitats, entre les quals figura la recuperació de documentació històrica sobre el mar com els pertanyents als Notaris de la Marina compresos entre 1806 i 1834. L’entitat també difondrà aspectes relatius a la navegació i a la pesca  i iniciarà prospeccions subaquàtiques al llarg de la costa valenciana.

Aquesta declaració obri la porta al mecenatge i al micromecenatge de persones o empreses els donatius de les quals repercutirien en beneficis fiscals.

Entre els projectes figuren prospeccions subaquàtiques i la difusió dels seus elements. Per exemple, ja es té localitzada una zona pròxima a Gandia on podrien trobar-se les restes d'un navili afonat fa dos mil anys,

 

 

La intenció de la Fundació Graos Marins és habilitar un Centre Històric Marítim en el port de Gandia, i no descarta que en un futur es puguen obrir nous espais destinats a usos lúdics i culturals al costat de l'embull on ara mateix (CLIP exposició)  està la seu i que acull les maquetes de les embarcacions que son pare va realitzar pràcticament durant tota la seua vida.

 

 

L'exposició ''La Flota del Polit Museu del Mar'' de Manuel Estrela és una mostra de la història i de la gran varietat d'embarcacions.

 

 

Compta amb més d'un centenar de fidels reproduccions de velers antics, de l'Antic Egipte, embarcacions modernes amb l'última tecnologia com la de la Guàrdia Civil, vaixells de pesca del Grau, llanxes, iots, documents històrics, plans sobre la construcció del port o mapes de pesca dissenyats per Manolo amb la senyalització de zones rocoses de la costa entre altres peces. Es tracta de fidels reproduccions que compten amb llums, sistemes de pesca o portes d'accés en funcionament.

 

 

Aquesta prolífica mostra ha sigut possible gràcies, a les filles de Manolo (Mari Carmen i Eva), que a través de la Fundació Graus Marins van sol·licitar a l'Autoritat Portuària aquest Embull, el número 15, per a poder mostrar l'obra.

 

 

La mostra obri al públic en general en horari de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Les entrades tenen un preu de 3 euros per als xiquets i 5 euros per als adults.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.