NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El cubà Paquito d`Rivera, referent del jazz llatí ofereix una classe magistral plena de música i anècdotes a l`auditori

Tota una llegenda de la música va omplir ahir l?auditori Mestre Tortosa de la Llosa de Ranes

Tota una llegenda de la música va omplir ahir l’auditori Mestre Tortosa de la Llosa de Ranes. El popular músic cubà, Paquito D’Rivera, de 71 anys és un dels noms clau del jazz llatí i les músiques de fusió i aquesta fou una gran oportunitat de poder escoltar-lo en directe acompanyat al piano per Pepe Rivero. El músic va impartir una classe magistral amb molta improvisació damunt l’escenari però també amb molta interacció amb el públic. Així les preguntes s’intercalaven amb anècdotes familiars i la interpretació de peces que el públic, la majoria saxofonistes i clarinetistes aplaudia a rabiar.

Paquito D’Rivera, fill del saxofonista i director d’orquestra cubà Tito D’Rivera, fou un xiquet prodigi que ja en 1966 amb sols 19 anys actuava per primera vegada com solista amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba en un concert televisat per a tot el país. Per a ell la música ha estat molt lligada a son pare que li va inculcar una gran disciplina.

També al 66, D’Rivera i el pianista Chucho Valdés fundaren la famosa Orquestra Cubana de Música Moderna, de la que fou director. Poc després formaria Irakere, explosiva mescla de jazz, rock, música clàssica i la tradicional cubana. Fou a més coprotagonista de la famosa pel·lícula Calle 54, de Fernando Trueba en la que el cineasta es centra en la figura de músics llatins com també Tito Puente o Michel Camilo.

Establert en Espanya gran part de l’any, el músic és un habitual de festivals de jazz i programacions d’estiu i atresora centenars de directes; fa 18 anys per exemple actuava al Festival Nits al Castell de Xàtiva i és que sent un gran respecte per València.

Tota una lliçó de vida de la que es va poder gaudir a la Llosa de Ranes gràcies a la Fundació Sanganxa, l’Ajuntament de La Llosa de Ranes i Yamaha, firma amb la que Paquito col·labora des de l’any 93.

I és que aquest és un poble menut però molt musical sempre posant en marxa iniciatives ja referents en aquest món com el concurs Joves Intèrprets que es troba immers en la seua cinquena edició, el festival Back to Brass o portant a figures referents com ahir ho fou Paquito D’Rivera.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.