NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Víctimes de l´oblit

'Lluitant contra l´oblit', el llarg trajecte de les víctimes del metre de València es presenta a Xàtiva amb presència de l?autora, la periodista Laura Ballester

Van morir 43 persones, 47 resultaren ferides i no hi ha finis el moment cap responsable. Va ocorre el 3 de juliol de 2006 i així ho porten denunciant el dia 3 de cada mes l’associació de víctimes d’accident del metre de València i periodistes compromesos com Laura Ballester. Laura, especialitzada en informació d’infraestructures i urbanisme al diari Levante fou una de les que més seguiren el succés i les seues investigacions estan plasmades en “Lluitant contra l’oblit”, obra que fou presentada en Xàtiva, en la Casa de Cultura, organitzat per Compromís Xàtiva.

L’obra, per tant, aporta les claus sobre la tragèdia a nivell personal, com es va afrontar i es gestionà a nivell polític i els detalls judicials de les tres instruccions que ha tingut l’accident, l’última encara oberta a dia de hui. “Lluitant contra l’oblit” fou un encàrrec de l’editorial Sembra Llibres.

Aquest any s’ha commemorat el vuitè aniversari de l’accident, reobrint -se les investigacions judicials, en part gràcies a la difusió del cas per part del programa de televisió “Salvados”. El responsable del mateix, Jordi Évole és, a més, autor del pròleg. A la presentació, membres de l’Associació, Paco Manzanaro, nascut en Xàtiva, Mª José Gilabert i Miguel Esplugues van relatar la seua experiència traumàtica i també les relacions amb membres del govern valencià com Juan Cotino, que va intentar oferir-los treball a canvi de silenci. Les preguntes dels presents versaren sobre la situació actual de la investigació. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.