NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva i Ontinyent reben cadascuna una subvenció europea de 134.000 euros

Es destinarán als programes d?inserció sociolaboral ?Itineraris 2019? i ?Itinerari Viu?

Xàtiva i Ontinyent han rebut cadascuna 134.000 euros de subvenció de la Generalitat Valenciana a través del Fons Social Europeu per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. En la capital de la Costera la concessió serveix per a finançar la tercera edició del Programa Itinerari; un programa pioner i dissenyat per l’àrea de Benestar Social, que començava en 2017 i que ja ha beneficiat a 400 persones. D’elles, un 50% s’han inserta al mercat laboral i un 90% han millorat la seua ocupabilitat mitjançant la realització de cursos i tallers conductuals, competencials i tècnics. En ell han participat joves de 16 a 30 anys, dones de 30 i 64 anys i aturats de llarga durada.

Una de les últimes actuacions que han realitzat els integrats dels tallers de formació en manteniment de jardins i pintura ha estat el pintat de mobiliari urbà i desbrossament de la zona del Castell i el Bellveret. El programa recorre diferents fases començant per la d’acolliment i diagnòstic sociolaboral individualitzat que ha valorat l’historial professional i formatiu; altra de disseny i desenvolupament, la d’acompanyament i una última fase d’alfabetització digital relatives a l’ús de les TIC.

En Ontinyent els 134.000 euros es destinen a la posada en marxa de la tercera edició del seu programa “Itinerari Viu” enfocada per a persones en situació d’especial vulnerabilitat, com ara dones amb càrregues familiars, persones amb addicions, persones amb discapacitat superior al 60%, aturats de llarga durada, dones víctimes de violència de gènere o joves menors de 25 anys sense graduat escolar. A les dues primeres edicions han format part més de 200 persones derivades directament de Serveis Socials. Cada any l’Ajuntament destina més d’1 milió d’euros a ajudes socials, entre fons propis i de la Conselleria.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.