NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gandia inicia un procés de recuperació de Memòria Democràtica per a localitzar la fosa del cementeri

En aquesta, es pretén recuperar els cossos d'unes 62 víctimes del franquisme

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, s’ha reunit a l’Ajuntament amb representants de l'Associació de Familiars de la Fossa de Gandia, una entitat que defensa la recuperació de la Memòria Democràtica i que ha començat recentment la seua activitat.

Garijo ha manifestat que es imprescindible tancar les  ferides d'un país que necessita recuperar eixa dignitat i reparar la memòria democràtica.

Les reivindicacions que aquesta associació ha mostrat a la consellera han estat centrades en localitzar la fosa ubicada al cementeri de la ciutat i la recuperació dels cossos dels seus familiars.

La consellera ha recordat que, en els últims anys, ha estat fonamental el treball colze a colze entre els institucions en la tasca de recuperació de la memòria a municipis valencians, com és el cas de Gandia.

L'ajuntament ha encetat una consulta pública precisament perquè els veïns i veïnes de major edat puguen ajudar a trobar la localització. Amb la col·laboració de la conselleria, la ciutat ja compta amb les eines necessàries per a començar els treballs de localització de la fosa i està treballa amb hipòtesis sobre la ubicació d’aquesta. Un procés que no es presenta fàcil perquè no hi ha certesa d’on poden estar els cossos de les 62 persones, afusellades entre maig de 1939 i novembre de 1940.

La presidenta de l'Associació de Familiars de la Fossa de Gandia, Nuria Martín, ha mostrat la seua satisfacció per la reunió, i ha agraït "que, per fi, es trenque l'oblit i el silenci. A més ha fet una crida als ciutadans i veïns d’altres comarques per a que col·laboren amb la localització de la fosa.

Diana Morant ha tingut un gran detall amb les netes i familiars de les víctimes de la ciutat, i els ha entregat el taulell de la Doble Corona dels Borja, que sols reben els visitants destacats com a demostració de màxim respecte i  honor.  

L’emoció dels familiars i de l’Associació ha esclatat amb la llarguíssima abraçada de l’Alcaldessa amb Victoria Reig, neta de Benjamí Brau Morals, un dels afusellats a Gandia que havia sigut pastisser i alcalde d'aquesta ciutat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.