NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gandia rep als xiquets i xiquetes sahrauís que passaran l`estiu a la ciutat

``Vacances en Pau´´ es l'iniciativa de cooperació que cada estiu acosta a Espanya a milers de xiquets refugiats al Tinduf

Els xiquets sahrauís acollits este estiu per les famílies de la Safor, dins del programa de sensibilització política i social “Vacances en Pau”,  ja estan a la comarca i passaran ací dos mesos. Gandia els va rebre ahir dimarts en l’ajuntament per a donar-los la benvinguda.

Es tracta d’un programa tutelat per l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí (ACAPS). Aquest fa possible que durant dos mesos, milers de xiquets i xiquetes dels campaments de refugiats de Tinduf, d’entre 8 i 12 anys, siguen acollits per famílies espanyoles.  Gandia és una ciutat que porta més de 20 anys lligada al poble Sahrauí i enguany han volgut tornar a participar de la unió per a oferir-los l’oportunitat de passar unes vacances en pau.

 

 

Estaran a la comarca durant juliol i agost, realitzant diferents activitats programades per l'Associació d'Ajuda al Poble Sahrauí. Es una gran oportunitat per a traure’ls de les dures condicions en les quals viuen, i allunyar-los de les altes temperatures del desert Algerià, que a l'estiu poden aconseguir  els 50°

 

 

Aquesta iniciativa dona a conèixer les realitats de les xiquetes i xiquets i les seues famílies. Desenvolupa un intercanvi sociocultural i potencia els llaços històrics que uneixen el poble sahrauí amb Espanya, conscienciant a la població sobre el problema que pateixen des de fa 43 anys.

 

 

Al seu torn  i gràcies a “Vacances en Pau”  milers de persones han visitat al llarg de tots aquests anys els campaments, vivint en primera persona la realitat d'aquest poble.

 

 

Amb aquesta iniciativa de cooperació els xiquets i xiquetes sahrauís també reben reconeixements mèdics i tractaments especials, així com una alimentació equilibrada. A més, es fomenta l'aprenentatge del castellà. Però no sols això, ja que permet a les famílies espanyoles ser part del moviment solidari i crear vincles durant l'acolliment que perduraran una vegada els menuts tornen als campaments.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.