NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Montesa recrea els 700 anys de la fundació de l´Orde

amb diversos actes, un mercat d´oficis i tallers

El passat cap de setmana frares i cavallers ocuparen, de nou, el castell de Montesa i la Plaça de la Vila per a recrear la fundació de l'Orde de Santa Maria de Montesa i commemorar així el 700 aniversari de la seua creació. La representació, a càrrec de l'associació Montesa capital de l'Orde, es tan sols un dels nombrosos actes que aquesta entitat ha organitzat per a celebrar el mes de mig segle d’aquesta  ordre

També es va celebrar a l'albacar del castell, un mercat d'oficis i tallers, on grans i menuts van poder gaudir i participar de xicotets tallers de fusta, fang, pirogravat o espart. A més, també hi va haver una mostra de falconeria, amb l'animació festiva que li donà  la colla de dolçaines local Cap amunt, encarregada d'amenitzar la jornada per tot el recinte del mercat.

L'Orde de Santa Maria de Montesa es convertí en el senyoriu eclesiàstic més important del Regne, amb terres i propietats que es repartien per vora setanta dels actuals pobles valencians, majoritàriament a les terres del nord

L'Orde de Montesa, integrada per frares i cavallers, fou el referent de molts dels nobles valencians, comptava amb nombrosos castells, el més significatiu i casa mare, el de Montesa, a la Costera, i va perdre els frares clergues arrel de les desamortitzacions del segle XIX. Des d'aleshores, és una corporació nobiliària, presidida hui pel rei Felipe VI i amb un total de 54 cavallers, els quals probablement es reuniran de nou en capítol a Montesa al llarg de la tardor d'enguany.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.