NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva redueix el deute bancari en més de 1`3 milions anuals

També estableix els preus públics de les instal.lacions esportives amb l`abstenció del PP i Xàtiva Unida

L’últim ple ordinari de l'Ajuntament de Xàtiva ha aprovat el compte general de 2018 amb la unanimitat de tots els grups municipals. Els resultats d’aquest mostren que el deute bancari del consistori s'ha reduït en 1,3 milions d'euros al llarg de l'exercici, la qual cosa deixa la xifra en 9,2 milions d'euros, incloent el comercial, un 60% de reducció des de maig del 2015.

No obstant això, s’ha posat de relleu que hi ha manques com la realització d'un inventari general dels béns municipals que es troba consignat pressupostàriament i elaborat al 50%, segons detallen font municipals. Així i tot, els comptes mostren un resultat positiu de 844.000 euros.

A més, durant el ple també s’ha proposat atendre  les recomanacions de l'informe de la intervenció general per tal de crear un registre de subvencions i continuar amb les mesures d'agrupament de contractes, a l'estil de les contractacions dels serveis de la Fira d'Agost.

Un altre dels punts destacats de l'ordre del dia ha sigut l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics de les instal·lacions esportives, que ha sigut aprovada amb el vot favorable de PSPV-PSOE i Ciutadans i l'abstenció de Xàtiva Unida i del Partit Popular. La mesura ha alçat certa expectació, ja que conté els preus per a l'ús de la nova piscina coberta dels Pereres.

L'abonament per a l'ús de la piscina, de setembre a maig, té un cost de 30 euros al mes per a adults; 25 euros al mes per a joves de 9 a 16 anys i majors de 65 anys; els menors de 9 anys tenen accés gratuït tot l'any. Una altra de les novetats és que es distingeix l'entrada al gimnàs dels serveis de monitor que tindran una tarifa a part. Es congelen la majoria de preus públics.

Aquesta congelació de preus, a excepció dels abonaments d'estiu de les piscines Murta i dels Pereres te l’objectiu d’incentivar l'adquisició d'abonaments per a la fidelització dels usuaris.

Però no tot han sigut unanimitats a aquest últim ple de l’Ajuntament de Xàtiva. El Partit Popular per la seua part, ha manifestat no compartir el procés de minoració d'algunes bonificacions i veuen afany recaptatori en aquesta mesura. Finalment, Xàtiva Unida ha qualificat els preus públics de les instal·lacions esportives com unes taxes necessàries i ajustades, encara que censura l’increment percentual dels abonaments de les piscines d'estiu, que en números absoluts és de 5 euros.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.