NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva inaugura ``Interiors´´ la tercera mostra dedicada a Juan Francés

Durant l`acte s`ha desvetllat el nom del guanyador del Premi Nacional de Pintura que du el nom del protagonista

Tot tipus de mobles sobretot cadires però també bodegons o el seu estudi són els “Interiors” que Juan Francés va retratar al llarg de la seua trajectòria i nom de l’exposició, la tercera antològica que se li dedica al pintor xativí després de la seua mort en 2014, que es pot vore a la Casa de l’Enseyança, museu de Belles Arts fins a finals d’any. Una mostra que ahir fou inaugurada per l’alcalde, Roger Cerdà, la regidora de Cultura, Raquel Caballero i Rosmary Bellod, vídua de l’artista que també va servir per desvetllar el nom del guanyador del Premi de Pintura Juan Francés, Fira d’Agost que s’emporta un premi en metàl·lic de 8.000 euros; 3.000 de dotació municipal i 5.000 donats per la família.

El premi ha comptat enguany amb un nivell de participació de 536 obres a concurs, una xifra notable donat el curt termini d’inscripció del que s’ha disposat. L’artista plàstic de La Granja de la Costera, Miquel Mollà, autor del Cobijo i del monument a Bosch i Morata, entre altres, ha sigut un dels guardonats amb un dels accèssits; l’altre és per a la pintora d’Albacete, Ana Escribano.

Continuant amb l’exposició “Interiores” mostra una faceta distinta del gran pintor que, desaparegut als 92 anys va deixar una important i abundant obra, reconeguda nacional i internacionalment. Xàtiva el va distingir amb la Medalla d’Or i amb un carrer amb el seu nom.

Juan Francés, íntimament lligat amb l’art contemporani, va destacar com un dels millors pintors expressionistes dedicat al paisatge. Va exposar en ciutats espanyoles, especialment en València i en Madrid i inclús en Nova York en dos ocasions, una d’elles en la Lladró Art Gallery. Francés va pertànyer a grups com el Movimento Artístico del Mediterráneo i el Arte Actual. En Xàtiva va formar part del grup Sait. Ara la seua ciutat el torna a recordar, en aquest cas amb la seua visió d’interiors.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.