NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Multitudinària processó per a honrar al patró el Crist de la Pobresa

Des de finals del segle XIX venen celebrant-se en Aielo de Malferit les seues festes majors en honor als seus patrons

Des de finals del segle XIX venen celebrant-se en Aielo de Malferit les seues festes majors en honor als seus patrons i el dimarts 6 d’agost fou el dia del Santíssim Crist de la Pobresa. La gran cita religiosa fou la solemne processó que a partir de les vuit i mitja de la vesprada amb l’eixida de la imatge del temple amb les notes de l’himne d’Espanya, ompliria de fe, devoció i emoció cada carrer de la població.

Una cita, engrandida a més perquè ací participa tothom, tant els membres de les comparses, la majoria dels cristians amb casaques i els moros amb gel·labes; altres amb una vestimenta més espectacular present també als càrrecs però tots marxant a l’uníson amb l’acompanyament dels redoblaments de tambors i peces solemnes. Per la seua banda, els membres de la comissió de festes desfilaria amb la indumentària típica valenciana, tenint com a màxims protagonistes a la regina Carla Bataller i Jonathan Penadés, el Fester Major, càrrec instaurat en aquest 2019. A ells es sumen nombrosos veïns; els xiquets que han pres la comunió, el clergue i les autoritats municipals.

Ni per escriptura ni per tradició es sap quan va començar la devoció al Crist de la Pobresa però es pot afirmar que és molt antiga. La seua imatge es venera en la capella de la comunió de l’església parroquial i ha sigut sempre invocat en pestes, sequeres i altres calamitats. La festa al seu honor data de 1834 any en que el còlera feia estralls en la comarca. Els veïns acudiren a ell i el van traure en processó per a les rogatives cessant així l’epidèmia que atribuïren a la seua intersecció; així els veïns van fer vot de constituir el 6 d’agost de cada any una festa al seu honor. Ja novament al temple es cantaria l’himne al Santíssim Crist de la Pobresa.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.