NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ontinyent Contra el Foc realitza 530 hores de vigilància durant el primer mes i mig de campanya

L'Ajuntament celebra unes jornades per a agrair la tasca dels voluntaris que treballen per evitar catàstrofes com l'incendi de 1994

El programa de vigilància preventiva “Ontinyent contra el foc” suma ja 7.107 quilòmetres en el seu primer mes i mig de vigilància després d’iniciar la seua sexta edició el passat 15 de juny. Durant els primers 45 dies de campanya s’han dut a terme prop de 530 hores de vigilància entre els 39 voluntaris i voluntàries que hi ha en actiu. Dijous passat l'equip de voluntariat va celebrar una trobada en la qual van compartir experiències i van valorar el transcurs de la campanya.

Una iniciativa que tracta d’evitar successos com el que ha complit 25 anys aquest 2019,  l’incendi en el Port de Fontanars dels Alforins de 1994 que es va originar degut a una tempesta seca. El mateix dia van sorgir tres focus diferents en el Port d'Albaida. Els dos fronts anaven acorralant tot el terme. Es tracta de la major catàstrofe d’aquesta època a la Vall d’Albaida.  Es van cremar 5.998 hectàrees a Ontinyent i a la comarca natural les flames van calcinar 28.000 hectàrees i van destruir el 94% del sòl forestal del terme.

Des de llavors hi ha hagut més agressions a les nostres serres, la més forta en 2010, que va tornar a cremar bona part d'allò que les flames del 94 ja havien calcinat, deixant un terreny deteriorat i desatés davant l'erosió amb el risc que això implica per a la desertificació d'un sòl que abans havia sigut fèrtil.

Durant la campanya d’enguany, els voluntaris i voluntàries disposen d’un vehicle municipal dotat amb equipament bàsic de vigilància perquè puguen fer-se les tasques corresponents durant aquest període amb una major eficiència i eficàcia. “Ontinyent contra el Foc” té una durada de 90 dies i es du a terme dintre dels mesos d’estiu per tractar-se del període de major risc d’incendi, podent allargar-se la seua durada si les condicions climatològiques ho requeriren.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.