NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Entrada de Moros i Cristians amb la participació de sis filades

Un dels actes més esperats del programa i dels més joves però ja plenament consolidat

Bèlgida va celebrar el divendres 9 d’agost la seua gran entrada de Moros i Cristians i tot el poble, malgrat les altes temperatures registrades, va eixir al carrer per gaudir d’un dels actes més esperats del programa i dels més joves però ja plenament consolidat gràcies a l’espectacle que cada any trasllada als carrers les sis filades participants, 4 cristianes i dos mores.

Després del repartiment del guió per part d’aquestes guapes xiquetes gaditanes l’entrada s’obria veient primer desfilar als Al-Mudels. Una carrossa ens presenta al futur de la filà i darrere d’ella trobem dues esquadres, la de dones vestint armadures i pells del color de la terra i detalls en plata i la d’homes que destaquen per aquests tocats de grans ullals. Acompanya la banda La Tropical de Benigànim interpretant les marxes Xamarcai; Biscains d’Onil i Arcum.

De la Filà Belgidaves coneixem primer a l’esquadra juniors, xiques molt guapes que incorporen el daurat, també a la cara i que recullen el monyo en unes altes coletes. Aquesta és l’esquadra de mateix nom que la filà, dones de blau i plata engalanades amb corones i collars. Les seues caps contagien l’alegria al pas de “Xamarcai” i “Creu Daurà” tocades per La Raboseta d’Otos.

Ací tenim a les Corsàries i com no, els més menuts desfilen en un gran vaixell pirata. La filà incorpora uns grans xanquers i un d’ells pareix una au prehistòrica. Les seues membres que dominen la mar porten al jupetí el símbol pirata i com arma, l’espasa. L aseua banda? La Bens Bons de Bèlgida tocant “Mai-sabel” i “l’Ambaixador cristià”.

La cultura andalusa es troba representada en la filà Gaditanes que també compten amb membres de curta edat. Desfilen dues esquadres amb trage de faralaes, la primera de groc amb la cap ballant una gran navalla i les tropes menejant els ventalls; altres dones duen brusa blanca i falda de volants amb flors en tons pastel. “Ragon Falez”, “Tono” i “Caridad Guardiola” són les marxes interpretades per la banda d’Alfarrasí.

Com línia divisòria entre els exèrcits el ballet “El Ventall” de Castelló de Rugat va oferir una molt dinàmica coreografia al ritme de percussió

I ara és l’exèrcit de la mitja lluna qui ve a conquerir la vila de Bèlgida primer donant pas als Kanníbals i  la seua esquadra mixta, homes i dones vestits de forma fantasiosa portant tots els complements possibles, grans tocats, plomes i pells. La Show Band Genovés guia els seus passos.

De la Filà Alfambrats destaca aquell cavall batedor amb uns passos de doma que deixa meravellat al públic i que inclús balla amb el cap de l’esquadra Alfambrats del Desert al so de “El Kabila” i “Ximo” amb el Grup Musical Albaida. Altre ballet, aquest de nom “Siham” emulant a les tribus africanes amenitza l’entrada i dóna la benvinguda a l’última esquadra, els Alfambrats Salvatges on la fantasia es fa present amb aquests tocats espectaculars. Les plomes, els ossos i els estampats felins i de rèptils caracteritzen als seus membres. La Unió Musical Belgidense desfila amb ells elegint les marxes “Habibi” i “Jamalajam”.

Una entrada plena d’emoció, color i música on tothom, espectadors i festers gaudiren per igual.

Aquest potser l’acte més vistós però a les festes encara li queden moltes cites destacables.

Un fi de festa del que donarem bon compte per honrar als patrons.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.