NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Miramar conclou les festes patronals amb el dia dels Moros i Cristians

Un jornada amb gran èxit de participació i un espectacular castell piromusical com a colofó final

El diumenge 11 d’Agost Miramar concloïa les festes patronals en honor a Sant Andreu amb la festa dels moros i cristians. Pels carrers d’aquesta localitat de la Safor van desfilar un total de  5 comparses: 2 cristianes i tres mores.

El dia va arrencar amb un esmorzar per a totes les comparses a les deu del matí en el centre social El Molí. Allí es van donar cita els membres de les cinc comparses, grans i menuts. Un contundent esmorzar amb amainada, cacauets, tramussos, embotit, corder i molt d’ambient de germanor. La musica començà a sonar i de repent, esclatà l’ambient festiu, l’emoció de les comparses es notava de bo era el seu dia i el van agafar amb moltíssimes ganes des de l’inici.

 

 

Després d’aquesta animada posada a punt, els moros i cristians de Miramar van protagonitzar una desfilada informal acompanyats per la musica de banda, fins a la Residència de la tercera edat El Jardí. La vestimenta de cada grup els diferenciava, les dos comparses mores van optar per portar gel·laba  així que era fàcil diferenciar als bàndols. En arribar l’ambient en aquesta tranquil·la residencia es va revolucionar. Les comparses ompliren el lloc, la musica morocristiana i els passos de les comparses van fer gaudir moltíssim als ancians i els van transmetre tota la bona energia de l’ambient festiu en el que Miramar estava immers.

 

 

A les vuit de la vesprada  van desfilar els banderins un per un. El bàndol cristià va encetar el recorregut amb l’estàndard de la comparsa Matamoros portat per dos cavallers templers. La següent en mostrar el banderí va ser la comparsa Kalimba també del bàndol cristià amb un jove portador. Amb aquests dos, ja van obrir pas els banderins del bàndol moro.

 

 

La lluna del banderí de la comparsa Ali Ben Fet anava a joc amb els trajes de les portadores, en aquest cas un grup de cinc dones. Entre banderí i banderí van succeir les bandes de musica separant unes comparses d’altres.

 

 

A continuació va aparèixer l’emblema de la comparsa Hamir El Hamar portada per dos guerrers amb la cara pintada i preparats per a la batalla.

 

 

A la fi va apuntar l’últim dels banderins, el de la comparsa Almansur. Aquesta comparsa amb els portadors vestits de blanc, estava composta per una família morisca al mes pur estil d’Aràbia.

 

 

Tot seguit va començar la desfilada de gala de les esquadres i comparses de Miramar amb l’animació del grup Batuxanga que va obrir la processó al ritme de la percussió amb sons de musica morocristiana.

 

 

L’esquadra infantil de la comparsa Matamoros va ser la primera en trencar el gel amb un capità que va mostrar de valent les dots de representant de la seua esquadra composta per vuit joves membres vestits de blau, al estil cavaller, engalanats amb plomes al casc i brandant les llances a la mà.

 

 

A continuació el cap de l’esquadra de templers Matamoros amb creu a la capa, elm i espasa va desfilar amb energia pels carrers milamarins seguit per la musica morocristiana de banda i va donar pas a la següent i última comparsa cristiana.

 

 

La comparsa Kalimba va iniciar el recorregut amb el portador a lloms d’un cavall.

 

 

La espectacular esquadra femenina Kalimba vestida de turquesa i negre amb les llances i el casc amb plomes de faisà va fer vibrar els carrers de Miramar amb la energia de la seua capitana.

 

 

Com a transició entre les comparses del bàndol cristià i les del moro la actuació del Ballet Rafa Felipe Alcoi. Un grup de ballarines eixides de la sabana va fer el delit de tots els assistents amb l’espectacle “Los cocodrilos” i diverses coreografies en les que també van utilitzar llances i una carrossa amb una espasa cristiana.

La primera de les comparses mores en desfilar va ser la Ali Ben Fet. Acompanyant a la abanderada un grup de tres menudes. La comparsa femenina de Ali Ben Fet va desfilar amb moltíssima classe i elegància amb vestits de tonalitats morades al mes pur estil de princeses d’Aràbia amb espasa de mitja lluna inclosa.

 

 

El abanderat del Hamir el Hamar va portar el banderí acompanyat de la seua menuda vestida també de princesa mora i que l’agafava fort de la malla. Aquesta comparsa masculina de Hamir el Hamar amb el bon port del seu cap d’esquadra, va omplir els carrers dels colors d’una posta de sol al Sàhara. Les tonalitats ataronjades, roges i daurades, les plomes, el pel animal, la lluentor dels detalls, de les llances... Sens dubte una de les esquadres més cridaneres de la desfilada.

I ja caient la nit, l’ultima de les comparses. Els encarregats de tancar la desfilada de moros i cristians de Miramar van ser els Almansurs. Aquests van evocar a una gran família de sultans eixida d’un dels palaus de l’Alhambra. L’abanderat va obrir el pas amb un grup de xiquetes. Una de les menudes, va animar a tothom a aplaudir al sueu pas.

 

 

Aquesta es l’única comparsa que va comptar amb dos esquadres, una masculina i altra femenina. Tot el grup va desfilar amb luxosos vestits a conjunt, en els que el color blanc i els abundants detalls daurats així com les plomes, van deixar bocabadats als espectadors. Sens dubte una entrada morocirstiana amb molta participació i molt ben acollida pels habitants de la localitat.

 

 

Després de l’espectacle morocristià Miramar arribava al colofó de les festes en honor a Sant Andreu 2019 amb un espectacle fixe al calendari d’actes i que marca el final de les festes anys rere any. Es tracta del Castell Piromusical amb el que els veïns de la localitat van acomiadar la festa.

 

 

Enguany aquest espectacle de focs artificials al compàs de la music aha rendit homenatge al Miramar CF pels èxits obtingut durant la temporada. La pólvora va esclatar al ritme de les millors bandes sonores i també fent tribut a Queen. Un espectacle piromusical a càrrec  de la pirotècnia Dragón que va deixar als veïns embadalits i desitjosos de tirar el temps enrere, de tornar al dia 5 d’agost per a tornar a viure les intenses sensacions festives que aquesta localitat de la Safor ha viscut durant tota una setmana. Hi haurà que esperar al 2020

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.