NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Processó multitudinària per a honrar a l'Ecce Homo

El tercer dia gran de festes d'aquesta localitat de la Vall d'Albaida

Després d’honrar al patró Sant Llorenç i la Santíssima Trinitat, Bèlgida dedica el tercer dia de festes a l’Ecce Homo.  Fou el dilluns 12 d’agost a les nou de la nit quan la imatge amb els seus fanals encesos eixia del temple amb les notes de l’himne d’Espanya. 8 portadors la duran a coll durant tot el recorregut. 

La creu parroquial enceta la processó més solemne i més multitudinària. Els veïns amb les seues millors gales i l’acompanyament de ciris que il·luminaran la nit, ciris que també trobem a les voreres d’alguns carrers, donen pas als xiquets vestits de comunió que desfilen davant la imatge. Darrere d’ella trobem al clergue i a les autoritats municipals.  La Unió Musical Belgidense posarà les notes solemne a tan fervorós acte.

 L’Ecce Homo descansa durant l’any en la seua capella de l’església de Sant Llorenç, afegida i construïda entre 1777 i 1779 i restaurada en profunditat en l’any 1920. En l’altar major té, a més del Sagrari, un Ecce Homo de talla moderna, de 1940. L’Ecce Home, “aquest és l’home” en castellà, són les paraules pronunciades per Poncio Pilato quan va presentar a Jesús de Natzaré davant la multitud hostil; una escena que succeeix després de la de Crist lligat a la columna, la flagel·lació i la coronació d’espines. La imatge de Bèlgida està vestida amb túnica del color de la sang i brodats en or.

L’itinerari visitarà cada carrer i cada racó del municipi, molts d’ells bellament decorats. L’Ecce Homo entrarà de nou al temple on es cantaran els seues gojos per rendir-li homenatge.

Unes festes que han comptat amb una assistència massiva de públic i on la diversitat d’actes ha complagut a tothom.  I com aquest és un municipi pirotècnic per excel·lència el fermall d’or a les celebracions el posaria aquest castell disparat per Aitana, empresa com no, de Bèlgida; un gran espectacle que va atraure moltes mirades.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.