NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Casa de Cultura s'ompli d'exposicions durant la Fira d'Agost

El premi nacional de pintura Juan Francés, el saló local de fotografia i el concurs de dibuix juvenil, entre d'altres

Un any més la Casa de Cultura de Xàtiva s’ompli d’art i d’exposicions de renom els dies de la Fira d’Agost. El Premi Nacional de Pintura Juan Francés, un dels més prestigiosos de tot el país va proclamar guanyador a Aarón Fernández Duval, pintor de Mislata que s’emporta 8.000 euros per aquesta obra “Instantánea: Verano 2017”, quadre de 130x180 cm en acrílic i oli sobre paper més retolador base oli que homenatja a les festes d’estiu. Enguany es va recuperar el model d’anys anteriors i la resolució del jurat es va donar a conèixer setmanes abans. El premi també va lliurar dos accèssits: a Ana Escribano, d’Albacete per l’obra 02; i al pintor xativí Miquel Mollà per “uns regalets del Duce”. Al certamen es presentaren 536 obres; de les que el jurat va seleccionar 24 que són les que conformen aquesta exposició ubicada a la sala de columnes fins al 13 de setembre. Pel que fa a la dotació econòmica, la família del pintor Juan Francés aporta 5.000 euros i els altres 3.000, l’Ajuntament.

Altra sala, en aquest cas el pati cobert sempre s’ompli de fotografies, les participants al 65 Saló Local Ciutat de Xàtiva, que organitza l’Agrupació Fotogràfica Setabense d’Aficionats, AFSA. En la modalitat de color, el primer premi fou per a Sandra Moscardó; El segon per a Alfredo García i el tercer per a Xavier Company. En Blanc i Negre es va imposar Joan Miquel Galve; seguit d’Edu Francés i  Enrique Climent. Per últim en modalitat fira el primer lloc se l’emportà Vicent Bataller per una imatge del tir i arrossegament que tant joc dóna; el segon fou Xavier Company i tercer, Eliseo Martínez. En tots els casos el primer premi consisteix en 250 euros; 200 euros per al segon i 175 per al tercer.

I de la pintura i la fotografia passem al dibuix, a altre certamen més que consolidat, aquest dirigit a la gent més jove, des de molt curta edat, fins als 21 anys i que cada any organitza l’associació d’Ames de Casa Tyrius de Xàtiva amb la col·laboració d’Aspromivise. Parlem del Concurs Obert de Dibuix i Pintura Infantil i Juvenil a l’Aire Lliure que enguany va comptar amb 110 participants que van haver de matinejar el dia 16 d’agost, divendres. Des de les nou i mitja del matí acudirien al Jardí del Bes per traslladar al paper algú dels seus emblemàtics paisatges; uns es disposaren pel seu llavador; altres per terra; al voltant del seu minaret; al final cada racó del jardí es va ocupar.

Només per participar, tots s’emportaren un diploma però com dia la presidenta algú ha de guanyar i ells serien els protagonistes, només un dia després, el dissabte 17 pel matí, en l’acte de lliurament de premis que, com sempre, va deixar menut el saló noble de la Casa de Cultura. Un prestigiós jurat, tots pintors locals, compost per Rafael Daroca, Juani Alós, Pepe Castells, Vicent Martínez, Pepita Mas, Julia Obrer i Adela Pons van avaluar els treballs. En categoria A, fins als 8 anys s’imposava Leire García; Ana Climent aconseguiria el primer premi en B, de 8 a 11 anys; Marco Baldó, en C, de 12 a 15 anys. La categoria E es reserva per als adults amb diversitat funcional on guanyava José Andrés Pérez.

Finalment en categoria lliure, fins als 21 anys, la victòria fou per a Andrea Moscardó.

Les obres guanyadores en cada secció es poden contemplar fins al 13 de setembre en la sala d’exposicions de la primera planta. En aqueta trenta-novena edició, el concurs ha comptat amb el patrocini de Midia Center, COR- Consorci Gestió de Residus i Adexa.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.