NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els festers de 23 poblacions denuncien en Ontinyent el desmesurat preu de la pólvora

Una situació que posa en perill les festes de Moros i Cristians, segons manifesten

Els actes amb arcabusseria en les festes de Moros i Cristians estan en perill i ací a les nostres comarques en trobem moltes. L’última pujada del preu de la pólvora, de 32 euros el quilo a 48´50, tan inesperada com desproporcionada, ha acabat amb la paciència dels festers; una pujada que, entre el 2006 i 2019 es xifra en un 300%. Les denúncies no s’han fet esperar i ahir en una roda de premsa celebrada en Ontinyent, a la seu de la Societat de Festers s’han exposat les desastroses conseqüències econòmiques i socials d’aquesta decisió  sobretot pel que fa al patrimoni.

En l’acte es va explicar l’origen de la situació que el trobem en les decisions d’una empresa, l’única a la que es pot adquirir la pólvora i a la que demanen la restauració del preu de venda.

El problema present no és sinó l’últim episodi d’una seqüència d’actuacions.

Hi ha poblacions com Oliva on s’ha subministrat pólvora o bé s’ha proporcionat en quantitats exigües; el altres es va haver de retirar per la seua deficient qualitat.

Al mateix temps també hi ha mesures que s’exigeixen a les autoritats ministerials.

Representats de les entitats festeres de 23 poblacions de les províncies d’Alacant, Múrcia, València, Conca i Albacete; entre elles moltes de les nostres comarques, a més d’Ontinyent, d’Aielo de Malferit i l’Olleria també acudiren.

Un acte que dóna la veu d’alarma en una part importantíssima del nostre patrimoni cultural i festiu com són els Moros i Cristians.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.