NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Celebració de l'acte del Capità 2019 on es ret homentage a Raquel Mateu

El mateix dia pel matí es van programar activitats lúdiques aquàtiques per als menuts

El dijous 22 d’agost Benigànim va acollir, fins a les 18 de la vesprada, el dia infantil dins de les festes patronals i de moros i cristians. Una festa programada per al dimarts, però que degut al oratge es va canviar de dia. En l’Avinguda de l’Ortisa es van instal·lar una zona de macro aqua jocs amb tobogans, pistes de relliscament, catapultes de globus d’aigua i un tobogan gegant de 75 metres. Tot un dia de diversió del que gaudixen els menuts i també els festers que tots els anys tenen visita fixada per a acudir a aquesta proposta.

El recinte on es van instal·lar els aqua jocs també va comptar amb carpes per a pal·liar la calor i resguardar-se del sol, on els pares guaitaven a l’ombra mentre els menuts es refrescaven amb totes aquestes propostes lúdiques aquàtiques. Unes festes que pensen en que tothom disfrute i estiga a gust.

De vesprada les comparses morocristianes d ela localitat van realitzar una desfilada informal, vestits amb jupetins i samarretes a joc els cristians, amb gel·laba o jupetí i pantalons harem els moros, tots ells acompanyats de les respectives bandes de musica.

Una a una, les filades en processó es van dirigir a la plaça de la Beata Inés on a partir de les 20 de la vesprada, arrancava  l’Acte del Capità 2019. Un esdeveniment on la capitana d’enguany Raquel Mateu de la comparsa Marrakets entrega un detalls a cadascuna de les comparses.

Les moderadores de l’acte van cridar a l’escenari als representants de cadascuna de les filades, també es va reclamar la presencia del President de la Junta Central de Moros i Crsitians, Ximo Albuixech. Finalment va ser el torn de pujar a l’escenari a la representant per excel·lència d’aquestes festes 2019

Una vegada tots els representants van estar al seu lloc la Capitana Mora 2019 Raquel Mateu va procedir a l’entrega dels detalls a cadascuna de les comparses. Tot seguit i en honor a la capitana 2019 les bandes de musica de cadascuna de les comparses van interpretar un pas doble i una marxa mora del Mestre Ferrero, al que també van rendir homenatge.

Unes bandes dirigides ni mes ni menys per la germana de la Capitana, Inma Mateu, molt vinculada al mon de la musica tant per vocació com per professió, titulada superior en estudis de flauta travessera i en direcció d’orquestres per una prestigiosa escola londinenca entre d’altres estudis així com un parell de premis.

La plaça plena de gom a gom, comparses, festers, veïns, visitants...tots envoltaven a les bandes de musica en un acte multitudinari on les formacions i els passos moros i cristians no van tardar en deixar-se vorer. Tots marxant, units, al compàs dels ritmes del pasdoble i de les marxes mores. Inclús la Festera Major es va animar a seguir el ritme de la musica 

En finalitzar l’acte musical el President de la Junta Central de Moros i Cristians va voler fer un detall a Inma Mateu  per a reconèixer la seua labor al cap davant de la direcció de les orquestres en aquest dia tan especial. El President Ximo Albuixech també va ser l’encarregat d’acomiadar aquest acte.

Un esdeveniment que va donar pas a la nit de l’Olla on les comparses morocristianes van desfilar oficialment pel municipi a partir de les 12 de la nit.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.