NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les incidències tècniques cancel·len cinc trens a Xàtiva en tres dies

i provoquen noves demores per a començar setembre

Setembre ha començat amb una nova bateria de cancel·lacions de trens en l’estació de Renfe de Xativa, en la línia de rodalia que enllaça la Costera amb València: fins a cinc combois han sigut suspesos per Renfe adduint incidències tècniques i dificultats en la disposició del material. La setmana va començar malament i no sembla que vaja a acabar millor.

El dilluns, primer dia de treball i de gestions després de les vacances per a molts usuaris, es va cancel·lar un dels primers trens direcció Valencia per incidència tècnica deixant sense servici a centenars d’usuaris al llarg del territori. Una cancel·lació que la companyia ferroviària va fer publica per les xarxes socials. Per sort, a penes vint minuts després s'anunciava el següent tren procedent de l'Alcúdia de Crespins.

Però la cosa no va acabar ací. Tan sols una hora després, Renfe va advertir que el comboi programat a les 8.33 hores des de l'Alcúdia de Crespins iniciaria el seu viatge des de Xàtiva set minuts després de ‘horari itinerant. Així, els passatgers de l'Alcúdia van poder muntar-se en un tren amb destinació al cap i casal procedent de Moixent fins a les 9.03 hores del mati. Al mateix temps, el rodalia de les 8.23 hores amb eixida des de València i destinació Moixent va efectuar la seua eixida amb mitja hora de retard per culpa d'una altra «incidència tècnica del propi tren» que va poder ser esmenada.

El dimarts es va repetir la mateixa història. Aqueix matí es van cancel·lar dos trens amb eixida programada des de Xàtiva: el de les 8.23 hores i el de les 9.23 hores. Els viatgers, alguns d'ells pertorbats davant la perspectiva d'arribar tard a les seues cites, van haver d'esperar vint minuts més per a muntar-se en el següent comboi.

El mateix va ocórrer ahir dimecres quan es va tornar a suspendre's el mateix tren de les 8.23 hores des de l'estació de Xàtiva. Mentrestant, Renfe va anunciar retards importants dintre 15 i 30 minuts en dues rodalies que es dirigien a l'Alcúdia de Crespins amb eixida a les 6.45 i les 8.53 hores respectivament. Més tard, a les 14.38 hores, va tornar a cancel·lar-se un últim tren que havia de partir de València Nord per a encaminar-se a Xàtiva. La causa en aquesta ocasió van ser les «dificultats de disposició de material», una expressió que els sindicats vinculen a la falta de mitjans i a la precarietat del sistema.

Almenys, s'han restablert els horaris i el funcionament habitual de la línia de rodalia a Moixent, que a l'agost es va suspendre sense previ avís durant diversos dies -en caps de setmana- en els quals el servei es va suplir amb un taxi que va despertar el malestar dels usuaris del tren.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.