NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Multitudinària baixà del Santíssim Crist del Mont Calvari

Els alcudians celebren uns dels actes més tradicionals i disfruten d'una mascletà a l'Avinguda Corts Valencianes

L’Alcúdia de Crespins ha celebrat un dels actes mes tradicionals dins de la programació festiva. Com marca la tradició, el dilluns 2 de setembre va tenir lloc la tradicional baixà del Santíssim Crist del Mont Calvari des de l’ermita, altre acte que l’oratge va respectar i on es massiva la presència dels alcudians.

Els veïns i feligresos es van congregar a l’ermita de la localitat per a acompanyar a la imatge del crist que va veure la llum a lloms d’uns portadors amb casc, al so de l’himne nacional i engalanat amb flors i fanalets en color roig.

Un solemne acte al que van acudir també la Festera Major acompanyada de la seua comissió que va voler immortalitzar el moment a l’eixida de l’ermita.

Sens dubte un acte multitudinari on el pas del Crist del Mont Calvari es perdia entre els centenars de devots que acudiren a la baixada.

Els festers i festeres desfilaren davant la imatge, tots molt elegants. Tota la localitat va seguir en comitiva al Sant amb ciris a les mans per mostrar el seu respecte i devoció a aquets benvolgut crist del Mont Calvari

Tancaven la Comitiva alguns dels representants municipals entre ells, l’Alcalde Roberto Garnero, al ritme de la marxa processional marcada per la Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins.

Una vegada entrada al poble, la imatge va recórrer els carrers fins a l’església parroquial on la ja nombrosa baixada es va convertir en multitudinària. Centenars de veïns i visitants de localitats properes abarrotaven els carrers per rendir-li culte al Crist

El repic de campanes va anunciar l’arribada del Sant a l’església. Els abillats portadors van dirigir el pas cap a l’interior del temple, de nou al so de l’himne nacional, amb els feligresos que adulaven de prop la bellesa de l’estampa. Una entrada al temple que va esta r acompanyada pel cant de veïns i veïnes que mostraren així el seu goig.

Una vegada el crist del Mont Calvari descansat a l’altar de l’església parroquial, el retor de l’Alcúdia de Crespins va celebrar una xicoteta missa en el seu honor a una església en la que no cabia ni una anima mes.

Una estampa la del crist a l’altar que també volaren immortalitzar els esgotats portadors del pas vestits de negre i roig.

L’acte va finalitzar amb un a gran mascletà a l’Avinguda Corts Valencianes a càrrec de la Pirotècnia de Llanera de Ranes.

Una programació la del dilluns que va esdevenir sense complicacions i que continuarà fins al diumenge dia 8 amb un castell de focs artificials com a colofó d’estes festes 2019


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.