NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La trilogia festera dedica el dia al seu patró Sant Miquel

Entre els actes la localitat acull una multitudinària processó al seu honor

La festa de Moros i Cristians de l’Olleria va ser fundada l’any 1954 pels veïns del poble que es dedicaven a produir vidre com a homenatge al seu patró Sant Miquel Arcàngel i nou anys després començaren a celebrar-se com a festes patronals. Precisament Sant Miquel és el protagonista, junt al Santíssim Crist de la Palma del segon dia de la Trilogia Festera; sent silenciós testimoni del gran fervor que li professa tot el poble ja que participen filaes i bandes de música, les Reines i germanes Rocio i Navarra Salido amb la indumentària valenciana, festers i festeres, capitans i ambaixadors del 2019, la Junta Central presidida per Mariola Gil, corporació municipal amb l’alcalde Ramón Vidal al capdavant posant les notes a tan solemne acte, les societats musicals del poble, la Santa Cecília i la Nova.

Així el diumenge 1 de setembre a les vuit de la vesprada s’encetava una de les processons més esperades que destaca no sols per ser una gran mostra de fe i respecte al patró també pel seu color i atractiu al dur tots els festers les vestimentes lluïdes durant l’entrada; un acte on la religiositat i la fantasia combinen a la perfecció.

Sant Miquel realitza el seu recorregut sobre una anda duta a coll per 12 portadors i festers i amb tots els fanals encesos. Al Sant se li representa com un àngel amb armadura de general romà brandat una espada ja que, segons la tradició cristiana, és considerat príncep dels àngels i capdavanter dels soldats de Crist i per jerarquia li correspon enfrontar-se a Llucifer.

El desig d’aquells vidriers que somniaren amb fer unes festes que donaren exemple està més que complit i Sant Miquel Arcàngel, juntament amb els moros i cristians, és testimoni del pas del temps i la consolidació d’una tradició arrelada i afermada. Com actes posteriors el dissabte 28 de setembre l’Olleria celebrarà la festivitat del patró amb la disparada de salves d’arcabusseria, cercavila, missa i el tradicional acte d’homenatge i ofrena als difunts festers.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.