NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Servei de Mediació Veïnal registra un 56% de casos resolts a l'últim trienni

Es tracta d'un servei ofert per els agents de la Policia Local que fan d'intermediaris als conflictes veïnals

A l’últim trienni, un 56% és el percentatge de casos resolts pels propis agents del Servei de Mediació Veïnal que ofereix la Policia Local d’Ontinyent. En concret al primer any complet de prova en 2016 es van atendre 9 casos; en 2017, 27; en 2018 van ser 44 i al període entre gener i juliol d’aquest 2019 s’han obert 29 expedients, per a un total de 100 als últims 3 anys. Un servei, per tant, que des de la seua posada en marxa, permet a l’administració estalviar temps i diners.

Dels 100 expedients atesos als últims tres anys, el 56% han estat resolts per la pròpia Policia Local, el 12% han estat derivats a altres recursos municipals com l’Oficina Tècnica o el departament de Medi Ambient; altre 12% han estat derivats a Guàrdia Civil o Policia Nacional i el 10% al col·legi d’advocats, estant el 10% restant en fase de resolució o derivació actualment. Per causes o motius, els més freqüents són per aquest ordre els conflictes veïnals entre particulars per sorolls, molèsties o fuites d’aigua; seguit pels conflictes a comunitats de veïns per impagaments o molèsties; conflictes en l’àmbit rural per delimitació de terrenys, recs o arbres; i finalment els conflictes familiars.

El procés que es desenvolupa sense formalismes, amb l’objectiu d’arribar a un acord entre les parts de la manera més fàcil i còmoda possible, de manera que molts casos es resolen simplement parlant.

Des del Govern d’Ontinyent s’anima a la ciutadania a aprofitar aquest servei per resoldre amb el diàleg els problemes de convivència sorgits en l’àmbit veïnal.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.