NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

XI Mostra d'Artesania, Cultura i Gastronomia

A més d'acostar productes de proximitat a veïns i visitants també serveix de preludi a les festes patronals

La Plaça del Calvari d’Atzeneta d’Albaida ha acollit aquest divendres i dissabte, 6 i 7 de setembre, la XI Mostra d’Artesania Cultura i Gastronomia. Un aperitiu per endinsar-se a les festes patronals d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida  dies abans de que comencen i per a apropar-se als productes i elaboracions típiques de la zona i de la terra valenciana.

A les 19 de la vesprada del divendres es va inaugurar aquesta variada i tradicional fira artesana, amb un passacarrer on desfilaren cap a la plaça les autoritats municipals. A l’arribada es va realitzar el pregó d’obertura de la Mostra i (10:30) , tot seguit, els veïns i visitants van gaudir d’un espectacle de musica i balls tradicionals a càrrec del grup de dolçainers locals “La Lligassa” , de la Rondalla “la Comarcal” i del grup de danses “La Vall d’Albaida”.

Es tracta d’una cita “molt arrelada” entre veïns i visitants, dins dels actes previs a les festes patronals d’Atzeneta d’Albaida.

Una jornada la del divendres que també va comptar amb una Ludoteca i tallers d’artesania i manualitats a la mateixa plaça del Calvari.

Passejant per la mostra els visitants pogueren gaudir de paradetes on les elaboracions d’espart cridaven l’atenció i convidaven a la compra i on un grup de veïnes realitzava en directe algunes de les tècniques tradicionals de treball amb espart, com aquesta per fer espardenyes, actualment en desús i que queden en el record dels mes longeus.

Una mostra en la que també van predominar els estands amb productes gastronòmics de la terra, la bijuteria i complements elaborats a mà, com aquests elaborats amb pell aquests altres amb fil o inclús amb pedres semiprecioses.

I com no podia ser d’altre mode l’encens, el sabons, els ambientadors i les veles artesanals també van ser protagonistes a les paradetes.

Estands per a tots els gustos i edats com aquest amb bonsais d’espècies típiques a la zona valenciana o com aquesta altra amb elaboracions de vidre a mans de l’artista Josep Sanjuan amb una llarga carrera internacional.

I on inclòs va tenir cabuda un espai amb les manualitats de l’Associació Inclou Tea de la Vall d’Albaida.

Una localitat la d’Atzeneta que ja està preparada per a l’inici de les festes i que ja ha començat amb multitud d’actes previs.

Sant Roc i El Crist, els moros i cristians i sobre tot,  la trobada de les clavarieses, que reparteixen llaços i medalles entre els assistents, en un acte que fa que la població es triplique, son la senya d’identitat d’unes festes patronals a Atzeneta d’Albaida que ja està de celebració amb iniciatives com aquesta mostra d’artesania, tota una tradició i un preludi als dies grans.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.