NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Centenars de persones participen a la Nit de les Fogueretes

Aquesta és una tradició de més de 400 anys d'història declarada Festa d'Interès Turístic Provincial

Aquesta és una tradició de més de 400 anys d’història declarada Festa d’Interès Turístic Provincial i una de les cites més esperades de les Festes del Miracle d’Agullent que creix any rere any. .Ja hauran endevinat que parlem de la Nit de les Fogueretes que el passat divendres il·luminaria tot el poble amb les típiques torxes o falles i fanalets per rememorar el miracle ocorregut el 4 de setembre de 1600.

Centenars de persones, no només agullentins, també provinents de comarques veïnes participaren en aquesta celebració tan popular i arrelada on el foc té un paper especial. Els fanalets aporten colorit a la romeria i les torxes o falles, fetes d’esportins es fan rodar, fent cercles de llum, senya d’identitat de la Nit de les Fogueretes.

Des de fa uns anys les torxes s’apaguen al parc de la font Jordana, abans de començar l’ascens a l’ermita, donat el risc d’incendi forestal que suposen.

Unes torxes que són objecte de diferents tallers on es compta amb la col·laboració dels Festers del Crist.

I així, en romeria, i amb només els fanalets, s’enceta un camí que acaba amb la silueta il·luminada de l’ermita que espera als pelegrins. Al seu interior es canten els gojos i els més devots s’unten amb l’oli de la llàntia del miracle.

Mentre, enmig de la replaça infants i joves reballen els seues fanalets a la foguera.

I així el ritual de les Fogueretes es repeteix setembre a setembre com fa ja 419 anys.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.