NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Fi de festes amb la processó de pujà del Crist del Mont Calvari

Plena de devoció i estampes de gran bellesa

L’Alcúdia de Crespins va acomiadar les seues festes majors després d’onze dies replets d’actes amb la pujà del Crist des de l’església parroquial a l’ermita. Com marca la tradició, en la vesprada del diumenge 8 de setembre va tenir lloc aquesta tradicional processó.  Altre acte que l’oratge va respectar i on va ser massiva la presència dels alcudians i les alcudianes que no van voler pedrer l’oportunitat de mostrar la seua devoció a aquesta benvolguda imatge i de acomiadar-la fins a les festes de l’any que ve.

A l’eixida de l’església, el pas del Crist sempre impressiona per la bellesa. Decorat amb flors i fanalets en roig viu i transportat per uns portadors amb cas i banderí, resulta una estampa que fa obrir els ulls, per no pedrer detall.

Els feligresos de la localitat, vestits amb les seues millors gales també acompanyaren al Santíssim amb ciris a les mans en senyal de respecte i culte, il·luminant  l’itinerari; altres esperaren per vore’l passar asseguts en cadires al carrer.

Els tradicionals vitols el rebien a cada pas.

Els festers i festeres acompanyaren al Crist del Mon Calvari, desfilant davant la imatge, ells amb trage, elles amb la indumentària valenciana i mantellina negra. La Festera Major va elegir els tons blancs i clars. Una imatge que van seguir de prop també els membres de la corporació municipal.

Aquesta es una imatge mols adulada perl veïns i veïnes. És de fusta policromada, còpia d’altra del segle XVII que fou portada de Sardenya pel comte d’ Orgaz. Criden l’atenció els fanals encesos en blanc i roig, un roig que també apareix a les flors que engalen l’anda com símbol del seu martiri.

En caure la nit, la imatge va arribar a la plaça Generalitat Valenciana on els portadors disciplinadament van girar la imatge del Crist per a acomiadar-lo avanç d’iniciar el recorregut fins a l’ermita amb un espectacle pirotècnic al seu honor.

Ara sí la imatge del Crist del Mont Calvari va encarar la pujà, una lenta ascensió fins l’ermita de mateix nom, acompanyada en tot moment per la solemne musica processional i per el repicar de campanes.

Aquesta Ermita declarada com a Bé de Rellevància Local, es troba sobre una menuda elevació que domina la localitat i s’arriba fins a ella pel Via Crucis. Camins serpentejants que deixen estampes de gran bellesa.

A l’entrada de l’Ermita la gent esperava atapeïda al moment en que la imatge va fer la seua entrada en un ambient respectuós i de gran fervor, amb l’elegant port dels ben sabedors portadors que una vegada mes giraren la imatge cerimonialment per poder entrar-la.

Un acte multitudinari, on va predominar l’ambient relaxat i ple de devoció. I és que respecte a les celebracions d’a       questa localitat de la Costera, sens dubte les més importants per als veïns i veïnes són les processions de la baixà i la pujà del Crist.

Una vegada el Crist del Mon Calvari descansat, es va celebrar una xicoteta missa, dedicant unes paraules especials al Santíssim. Unes paraules finalitzades amb el tradicional vitol al Crist.

Una pujà a l’ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari que va finalitzar amb un castell de focs artificials que també va posar el punt i final a les festes Majors de l’Alcuida de Crespins. Un espectacle a càrrec de la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes, que va obligar a alçar les mirades de tots, de portadors i de festers i festeres.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.