NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ontinyent sol·licita la declaració de zona catastròfica

Les pluges del dijous acumularen més de 400 l/m2

L’Ajuntament d’Ontinyent sol·licitarà la declaració de zona catastròfica a la ciutat per l’històric episodi de pluges registrat ahir dijous que va deixar més de 400 l/m2, batent tots els rècords històrics i és que les precipitacions finalment han estat de major abast que les advertides per a la zona des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Així, sis maquines retroexcavadores, la brigada d’obres, bombers, efectius de la Policia Local, Nacional o protecció civil han estat treballant per atendre les conseqüències de les pluges, que han inclòs camins negats, despreniments, desperfectes a la via pública i el desbordament del Clariano que va inundar les vivendes d’aquest humil barri. Les 44 persones desallotjades s’han instal·lat a l’alberg municipal i està previst que continuen en aquest lloc fins que pase l’episodi de pluges i es confirme que no hi ha cap perill.

Una ciutat a la que ahir de vesprada acudia el president de la Generalitat, Ximo Puig per anunciar que el Consell ajudarà a que els veïns evacuats tornar a les seues cases; una visita on també es va comptar amb la presència del president de la Diputació, Toni Gaspar.

L’alcalde, que també va destacar l’absència de desgràcies personals malgrat a una gota freda sense precedents es va mostrar molt crític amb els organismes responsables de la conca del Clariano, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Ministeri de Medi Ambient perquè, segons les seues paraules “ni actuen ni deixen actuar”. L’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques també ha avançat que sol·licitarà la declaració de zona catastròfica a la Generalitat.

I la gota freda continua deixant-nos imatges esgarrifoses com aquestes d’ahir de vesprada quan uns policies locals de Canals es jugaren la vida per rescatar a uns veïns atrapats per la crescuda del Cànyoles en un caseta inundada. Els agents, que van patir talls i ferides van estar a punt de ser arrossegats per la corrent però es va evitar gràcies a la intervenció dels bombers i la Guàrdia Civil. Altres imatges són més amables com aquestes on bombers i Policia Local de Xàtiva participaren en el rescat de dos gossos atrapats per les riades en Xàtiva i Albaida.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.