NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La processó del Crist de la Bona Mort, enguany declarada Festa d'Interès Turístic Provincial

Un esdeveniment on es fusiona la religiositat amb l'espectacle de focs d'artifici

La processó del Crist de la Bona Mort va il·luminar un any més els carrers de Bellús Dins les festes patronals.

Els focs artificials són la senya d’identitat a les festes d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida.  Protagonistes també de ahir diumenge, en la processó dedicada al Crist de la Bona Mort. Una celebració enguany declarada d’interès provincial, que va congregar al voltant de 2000 persones i que va destacar per l’acompanyament pirotècnic dels 25 membres de l’Associació de Tiradors de Coets del Crist de la Bona Mort durant tot el recorregut.

Un acte religiós que va estar acompanyat pels marines de la banda Mare de Déu Blanqueta vinguda de Gandia i on van participar també les comparses morocristianes i les autoritats locals.

La particularitat radica en que la solemnitat dels passos religiosos i el culte dels feligresos al Crist de la Bona Mort es barreja durant tota la processó amb el fum, l’estridència i la vistositat que caracteritza a la pólvora, materialitzada en forma de coet.

Un esdeveniment multitudinari en el que els participants van rendir culte a la imatge del Crist de la Bona Mort, amb l’obscuritat de la marxa il·luminada pels ciris dels devots però, sobre tot, per les llums dels coets, i on el silenci dels participants en senyal de respecte i es va trencar amb el soroll dels mateixos.

Tot un espectacle religiós que tots els anys atrau a nombrosos visitants i que es va tornar especialment cridaner a l’entrada de l’ermita, on els tiradors va oferir una roda de foc i un ramell de focs artificials

La cita, catalogada com d’Interès Turístic Local en 2014, constitueix l'eix central de les festes patronals de Bellús. Una processó a la que, degut a la seua singularitat,  enguany se li ha atorgat la declaració de Festa d’Interès Turístic Provincial.

Amb l’intens cap de setmana amb el que Bellús es trobava en plenes festes patronals, encetades divendres 6 de setembre esta nit de dilluns conclourà les celebracions amb

la tradicional cordà. Unes festes que a pesar de l’alerta climatològica han esdevingut millor que mai


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.