NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Consell aprovarà aquest divendres les primeres ajudes als afectats per la DANA

A més, una mesa post emergència coordinarà les actuacions per pal·liar els danys

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat a Ontinyent que la setmana pròxima es convocarà la Mesa de Post emergències per a coordinar els primers treballs que s'han de realitzar per a pal·liar els danys del temporal, en la qual participaran les conselleries d'Educació, Sanitat, Obres Públiques i Medi Ambient, així com els alcaldes dels municipis afectats.

Però avanç, aquest divendres 20 de setembre es celebrarà a Oriola el pròxim Ple del Consell on s'aprovarà un decret amb les primeres ajudes transversals i ajudes directes per a les persones afectades per la DANA

Gabriela Bravo ha recordat que quan acaben les alertes d'Emergència de nivell 1 i nivell 2 en les quals es troben la Vall d’Albaida i la Vega Baixa, s'activaran totes les actuacions necessàries

Finalment, la consellera ha coincidit amb l'alcalde d'Ontinyent a qualificar de "preocupant" la situació provocada pel trencament d'un col·lector del clavegueram, que pot causar abocaments contaminants en el riu Clariano.

Cal recorda que degut als danys greus als dos principals col·lectors de la ciutat i l’aturada de la depuradora, s’estan vessant diàriament al riu Clariano voltant de 9.000

m³ d’aigües residuals urbanes i industrials dels termes d’Ontinyent i Agullent. A més de la Consellera, tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) visitaven ahir la zona per estudiar els danys.

A la reunió, s’han abordat també altres qüestions com el reallotjament de les persones evacuades del carrer de la Cantereria.

Altra qüestió abordada ha estat la situació dels camins del terme municipal, on les primeres estimacions de danys valoren en 1’2 milions d’euros; i finalment, s’ha parlat sobre les ajudes que aprovarà aquest divendres el Consell, que aniran adreçades a cobrir danys a espais públics i privats.

L’Alcalde s’ha mostrat molt agraït per la Visita de la Consellera i per la implicació de la Generalitat per a que tot torne a la normalitat quan avanç. Una normalitat que arrancarà el divendres amb la reunió del Consell a Oriola on s’establiran les primeres mesures d’actuació i amb la taula de post emergència on participaran diverses conselleries i tots els ajuntaments afectats i que coordinarà els primers treballs enfront els danys causats per la DANA


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.