NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

37.000 euros per a consolidar la façana sud de la Seu

També visitem l'exposició "Artistes xativins pel nostre patrimoni"

La Seu de Xàtiva és junt al castell, l’edifici més emblemàtic de la ciutat, tots dos configuren la línia de l’horitzó, sen visibles des de qualsevol punt de la rodalia. El campanar, de 60 metres d’alçada, del segle XIV i la seua porta principal llueixen de forma esplendorosa però és la seua façana sud, exemple d’arquitectura barroca espanyola, la que està greument deteriorada i en perill d’ensorrament. Des de fa 12 anys, uns andamis contenen els despreniments de pedres que s’han vingut registrant. Després d’anys d’espera, l’església col·legial basílica de Santa Maria ha obtingut una subvenció de 36.939 euros atorgada per la Conselleria de Cultura que servirà per escometre una primera fase de consolidació de la portada de pedra de la façana posterior, destinada a Santa Basilisa.

Altre problema amb el que s’enfronta la Col·legiata venen derivats del deteriorament de la cúpula del creuer que no acaben de solucionar-se i s’evidencien en forma de goteres. L’església va tardar un any en poder costejar els 47.000 euros de la reparació d’emergència de l’ensorrament patit en 2017 que va deixar a la intempèrie una part de la capella de la comunió. Falta encara una tercera fase.

Precisament per a ajudar al seu manteniment, la Sala de Comunes de la Casa de Cultura de Xàtiva alberga fins a l’11 d’octubre l’exposició col·lectiva “Pintors xativins. Pro restauració La Seu”; una iniciativa de l’empresari Rafael Martínez a través de Foment Cultural CR. La mostra recull l’obra de denou artistes locals amb un doble objectiu: òbviament donar a conèixer la varietat de pintors existents en la ciutat, cadascun amb el seu propi estil i escola i l’altra, col·laborar en el manteniment del patrimoni. I és que les persones interessades poden fer-se amb alguns dels quadres exposats destinant l’import a restaurar i mantindre la Seu; monument que protagonitza molts dels llenços. L’exposició és diversa en tots els nivells, estils, formes i maneres de representar el conjunt arquitectònic del patrimoni de Xàtiva; d’ella també destaca l’homenatge que se rendeix als artistes ja desapareguts.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.