NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Dades de l'atur d'agost i setembre a les Comarques Centrals

Baixa l'atur a la Costera, la Vall i la Canal entre el 2 i el 4,5% i puja a la Safor encara que les xifres rebel·len un descens del 5% respecte al mateix període de 2018

Segons les dades publicades pel Servef  l'atur s’ha reduït entre el 2% i el 4,5% el mes de setembre a les comarques de la Costera i la Vall d'Albaida,. Respecte a l’agost , la comarca de la costera registra un descens de151 persones desocupades i 110 menys que al setembre de 2018. A la Vall d'Albaida, pel seu costat, l'atur registrat ha sigut de 155 persones menys, que en 2018 i de 290 menys que a l’agost d’aquest any. Una xifra que suposa un descens de l’atur en 4,5 punts o percentuals.

A la Canal de Navarrés, el número desocupats ha augmentat respecte a agost en 44 persones. No obstant això, aquesta xifra llança un descens interanual del 4,41%, respecte al nombre d'aturats registrats al setembre de 2018.

El sector primari i el terciari han sigut els dos motors de l'evolució a la baixa en l'atur en les tres comarques.

Malgrat l'evolució a la baixa de l'atur, la contractació ha sigut menor que al setembre de 2018 en el global de les tres comarques. Al llarg del passat mes es van registrar un total de 6400 contractes en les tres comarques, 275 menys que l'any passat. A més, la contractació temporal continua sent la tònica dominant ja que el 88% dels nous contractes han respòs aquesta tipologia, el 88,1%.

A més, per la seua part, la comarca de la Safor mostra un estancament en el seu mercat laboral

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de setembre de 2019 a la Safor, s’han incrementat en 405 aturats més que el mes d'agost. Així i tot, les dades anuals indiquen aquesta comarca ha registrat en aquest mes 645 aturats menys que en 2018 el que suposa una reducció anual de quasi el 5%

Quant a la contractació,  s'han registrat 197 contractes més que en el 2018. La contractació temporal a l’agost ha ocupat un 90% del total de contractes augmentant en 464. Però el mes de setembre en general sol ser d'augment de l'atur a la Safor pel final del període estival encara que es compensa en certa mesura pel descens d'aturat per l'inici de la campanya agrària i el sector de la construcció.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.