NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Guàrdia Civil celebra el dia de la patrona

Una celebració especial ja que enguany la fundació del cós cumpleix el 175 aniversari

La Guàrdia Civil de la demarcació de Xàtiva celebrava el dissabte 12 d’octubre la festivitat de la seua patrona, la Verge del Pilar, en un any a més especial per celebrar-se el 175 aniversari de la seua fundació. Els actes començaren amb una missa i el posterior acte institucional amb la condecoració als seus membres pels mèrits aconseguits. Com ve sent habitual, l’acte va incloure l’ ofrena a càrrec de representants del món de les falles; la hissada de la bandera i altra ofrena de  corona de llorer en homenatge als agents ja desapareguts.

La Guàrdia Civil, popularment anomenada “Benemèrita” és el primer cos d’opressió pública d’àmbit estatal sorgit a Espanya. És un institut armat fundat el 1844 pel Duc d’Ahumada, durant el regnat d’Isabel II que forma part de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. La caserna de la Guàrdia Civil de Xàtiva el formen les Unitats de Tràfic, Seguretat Ciutadana i Intervenció d’Armes. La Unitat de Seguretat Ciutadana cobreix les localitats de la Llosa de Ranes, Genovès, Barxeta, Llocnou d’en Fenollet i Novetlè. La Unitat de Tràfic abasta tota la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida i part de la Ribera.

Entre els membres condecorats es trobaren Roberto Martínez amb distintiu blanc de manera extraordinària degut a serveis destacats; Enrique Prats, distintiu blanc amb motiu de la commemoració de l’aniversari de la fundació del còs; creu de l’ordre mèrit distintiu blanc per la festivitat de la patrona a José Luis Olivares; creu de plata a la constància en el servei al capità primer José Hernández i a Leopoldo Mestre o creu de bronze al cap primer Alejandro Matías. 

Una mascletà i el posterior vi d’honor tancarien les celebracions de la patrona de la Guàrdia Civil.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.