NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Albaida celebra Halloween amb els Monstres Valencians

I amb un concurs amb molt d'art

Una vesprada de por és la que es va viure en Albaida on tot el seu centre històric va ser escenari d’històries esgarrifadores. Com veiem moltes foren les famílies que es van atrevir a participar en aquesta activitat inclosa a la campanya “Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians” de la biblioteca i departament de didàctica del Museu Valencià d’Etnologia; on es va reivindicar en una data molt assenyalada com aquesta però influïda per la festa nord-americana de Halloween, l’existència en l’imaginari valencià de monstres propis com la Quarantamaula, les bruixes, l’Home dels Nassos o el Drac del Patriarca. A més també es va fomentar la lectura de la literatura popular valenciana ja que aquests personatges són protagonistes de rondalles i llegendes.

Però a més a més dies abans, els carnissers d’Albaida van amagar el seu botí; uns quadres de pintors naturals de la localitat que els participants van haver de trobar amb l’ajuda d’un plànol i un llapis per poder rebre la recompensa.

Un recorregut per la Biblioteca, el Palau dels Milà i Aragó i el Museu Internacional de Titelles on es van poder conèixer als nostres monstres, als valencians; l’activitat finalitzaria amb un taller amb rates-penades amb caramels.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.