NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'atur baixa però pugen els contractes temporals

619 persones han aconseguit treball al mes d'octubre a les comarques centrals

El mes d'octubre ha deixat una bona dinàmica en les dades d'atur de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d'Albaida amb un nou descens respecte a setembre; entre les tres comarques, el nombre d'aturats en l’últim mes ha descendit en 619 persones. D’altra banda, a la Safor, el número de persones que segueixen sense treball s’ha estancat en eixe període.

 

Per comarques, la Vall d'Albaida és el territori que ha aconseguit una major reducció, amb 307 aturats menys. En la Costera, la baixada ha sigut de 267 persones inscrites en l'atur; la Canal de Navarrés, per part seua, ha registrat 45 persones menys i a la Safor, octubre s’ha saldat amb 29 inscrits menys en les oficines d’ocupació. Entre altres raons, aquest sensible descens respon a la conjuntura estacional del sector agrícola, principalment concentrat en la recol·lecció i comercialització de la taronja, que comença les seues primeres campanyes de la collita d'enguany en aquest últim trimestre.

Les dades publicades pel SERVEF respecte a la contractació dibuixen un escenari en el que la temporalitat és la nota dominant. En total, s'han tramitat 7.348 noves relacions laborals a l'octubre: 6.388 temporals i 960 indefinides. En aquest sentit, la Vall d’Albaida ha registrat 4.049 contractes nous, 139 més que l’any passat, en la Costera, la contractació ha descendit en 77 documents fins a aconseguir 2.527 noves relacions laborals, a la Canal de Navarrés s’han firmat 772 contractes, 106 menys que fa un any i a la Safor, del total de contractes realitzats en octubre, els temporals foren d’un 87%.

Les comarques s’aproximen així a una economia basada en l’estabilitat. Turisme en estiu, agricultura en la tardor i l’hivern i pics puntuals d'ocupació en moments forts del comerç.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.