NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Diputació inverteix 300.000 euros en el Monestir de Llutxent

Permetran avançar les obres de rehabilitació de l'emblemàtic convent

La Diputació de València invertirà 300.000 euros en obres que s'executaran en la primera meitat de la present legislatura per a avançar en la rehabilitació del Monestir de Llutxent.

L'ens provincial, que ja ha destinat més de mig milió d'euros des de l'inici de la passada legislatura, inverteix ara 300.000 euros més per a unes obres que inclouen la finalització de les cobertes dels pavellons; actuacions d'urgència en el celler, els magatzems, la cuina i el contrafort de l'església; la millora de l'accessibilitat a l'Ermita de la Consolació; i la restauració de l'interior de l'Ermita de Sant Lluís Beltrán.

Altres actuacions, en fase de redacció de projecte, són la consolidació dels balcons de la façana principal, la reforma de bogues i portes, reforma de la coberta de l'Ermita de la Consolació i la instal·lació d'un parallamps. Altres 112.000 euros previstos als quals se sumaran noves inversions per a la reposició de l'enllumenat de l'esplanada exterior, la reforma de banys públics, la instal·lació de reg per degoteig i altres intervencions per al manteniment del monestir i l'ermita.

El diputat de Patrimoni, Andreu Salom, que va visitar dimecres el monestir al costat de l'alcaldessa de Llutxent, Xaro Boscà, i tècnics de Patrimoni, va posar de manifest l'objectiu de la Diputació de València de recuperar el monestir i l'ermita, així com adequar l'entorn per a facilitar les visites. Salom va afirmar que la intenció és «convertir el Corpus Christi de Llutxent en una icona històrica i turística que atraga visitants interessats en la monumentalitat de l'entorn». El diputat va subratllar que l'àrea provincial de Patrimoni ha invertit una mica més de 180.000 euros en obres recents com la restauració del Templet i el campanar, la substitució de les bombes d'aigua potable, la instal·lació de cambres, la reforma del sistema contra incendis i l'asfaltat dels accessos.

El Monestir del Corpus Christi de Llutxent té el seu origen en una ermita del segle XIII, renovada en el XVIII. L'emblemàtic immoble, una joia arquitectònica que guarda la història de la conquesta de Jaume I, segons van recalcar ahir des de la Diputació de València, va ser la primera seu de la universitat valenciana, a la fi del segle XV. I en el cim del monestir es va produir el Miracle dels Corporals. El convent combina influències del Gòtic i el Barroc i acull en les instal·lacions escoles-taller per a no abandonar la seua conservació; així com activitats culturals en el claustre per a atraure visitants.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.