NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Diputació atorga un premi Cecilia Amorós a la ciutat per la seua lluita contra la violència de gènere

Un reconeixement als Plans d'Igualtat aplicats a la capital de La Costera

L’Ajuntament de Xàtiva amb el seus plans per la igualtat ha guanyat un dels Premis Celia Amorós; la quarta edició dels premis, creats per la Diputació de València, s’encaminen a reconèixer i visibilitzar el treball de persones, institucions i col·lectius socials en la lluita contra la violència de gènere.

El grup d’expertes, format per 25 professionals, ha seleccionat entre els premiats a l’Ajuntament de Xàtiva, un dels membres fundadors de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació. L’aposta per aquesta política transversal ha portat al consistori municipal a introduir la perspectiva de gènere en tots els programes i activitats de sensibilització que s’han posat en marxa des de la Casa de les Dones.

Entre les mesures que s’han dut a terme els darrers anys, destaca la creació en 2015 de la regidoria de Dona i Igualtat, que ha incrementat els seus recursos fins a arribar a un 60% i que en 2020 tindrà un pressupost de 118.000 euros, l’aposta en 2016 pel Consell de les Dones i la posada en marxa de la Casa de les Dones en 2018, iniciatives que han impulsat nous avanços polítics i socials en matèria d’Igualtat.

També cal remarcar els dos Plans d’Igualtat que l’Ajuntament de Xàtiva ha dut a terme, així com els cursos de formació de pressupostos amb perspectiva de gènere per a tècnics municipals, la implantació d’un manual de llenguatge no sexista i la integració en 2017 de la Policia Local a la xarxa Viogen, una acció que possibilita a les forces fer un acompanyament a les víctimes d’aquest tipus de delicte.

Entre la resta de guanyadors també s’hi troben Pilar Gil Acebo, jurista de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, l’Associació per la Coeducació i el projecte ‘Filant Vides.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.