NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva i Canals es sumen a les reivindicacions del 25N

Els xativins ixen al carrer per marxar contra la violència de gènere i els centres educatius canalins diuen no al masclisme

Milers de persones alçaren ahir la veu contra la violència de gènere. En Xàtiva tenia lloc una de les marxes més multitudinàries organitzada pel Consell de les Dones per la Igualtat que va partir a les set de la vesprada des de l’ajuntament. Just a l’inici començaria a ploure lleugerament el que no entorpir la marxa ni minvar la participació. Després de passar pel centre de la ciutat finalitzaria de nou front a  la porta del consistori. Front a una façana de color violeta, Mar Vicent fou enguany l’encarregada de llegir el manifest.

Un any més la cita va ser un exemple de col·laboració i implicació d’associacions i ciutadania en general; es va comptar amb la Batudona dirigida per Rytmus, un concurs de pancartes, l’actuació de la Muixeranga de Xàtiva i d’alumnes d’instituts encarregats del performance.

I és que la ciutat té una llarga trajectòria per la igualtat i contra la violència de gènere amb accions i programació que abasta tot l’any i concentracions cada dia 25 de cada mes.

Una trajectòria que li ha valgut a l’Ajuntament de Xàtiva ser mereixedora del premi Celia Amorós creats per la Diputació de València entre altres per la creació del Consell de les Dones; la posada en marxa de la Casa de les Dones que anualment organitza 300 activitats per on passen prop de 2000 persones cada any o accions que impliquen als escolars.

I de la capital de la Costera ens desplacem ara a Canals on ahir pel matí la Plaça de la Vila commemorava el 25-N en un acte amb protagonisme dels centres educatius. Professors, alumnes de col·legis, instituts, l’EPA, gent d’AFA, l’associació d’Alzheimer així com autoritats i veïns s’uniren per expressar el seu rebuig a aquesta lacra social. Es va llegir un manifest, va haver actuacions musicals i teatrals i es van recollir cartells d’alumnes que formen part d’una exposició al Centre Cultural Ca Don José.

L’alcaldessa també feia una crida a totes aquelles dones que pateixen la violència masclista per a que denuncien.

Així un crit unànime contra el masclisme es va escoltar ahir per tot arreu de la comarca de la Costera.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.