NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Fins 2023 més de 5 milions destinats a la inclusió social i la lluita contra la pobresa

Dins de l'estratègia EDUSI dels Fons FEDER

L’Ajuntament d'Ontinyent invertirà prop del 40% dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) obtinguts per la ciutat dins el programa EDUSI en accions d'inclusió social i lluita contra la pobresa. En total, el programa EDUSI permetrà executar una inversió superior als 5 milions d’euros fins a l’any 2023 en diverses àrees de gestió.

El desenvolupament urbà sostenible fa referència a la millora duradora i a llarg termini de les condicions socials, econòmiques i ambientals d'una àrea urbana.

Europa és un dels continents més urbanitzats del món: més de 2/3 de la població viu en ciutats

Les ciutats exerceixen un paper fonamental com motors de l'economia, com a llocs de connectivitat, creativitat i innovació i com a centres de serveis per als seus voltants. No obstant això, també són llocs on es concentren problemes com la desocupació, la segregació i la pobresa.

Cada vegada és més evident que els diferents reptes, econòmics, mediambientals, climàtics, demogràfics, socials als quals s'enfronten les zones urbanes estan interrelacionats i l'èxit del desenvolupament urbà sol pot aconseguir-se a través d'un enfocament integrat

Així a Ontinyent, dels prop de 5 milions d’euros aprovats al programa, la inversió en inclusió social i lluita per a la pobresa serà de un poc més d’1 milió 900 mil euros, incloent accions de regeneració física, econòmica i social en àrees desafavorides. La segona àrea amb major inversió serà la de Medi Ambient i Eficiència en Recursos, amb quasi 1 milió 400 mil euros, dels quals uns 754 mil es destinaran a Foment del Patrimoni Cultural i Natural; i 630 mil aproximadament a la Millora de l’Entorn Urbà i Medi Ambient. La tercera àrea en quantia inversora serà la d’Economia Baixa en Carboni; amb un poc mes d’1 milió 13.500 euros, dels quals 693 mil  aproximadament seran per a Millora de la Mobilitat Urbana Sostenible, i 321mil per a Eficència Energètica i Energies Renovables. Finalment, es destinaran quasi 492 mil euros a Tecnologies de la Informació, amb accions vinculades a l’administració electrònica i la implementació d’elements de “Smart City".

Per al desenvolupament d’estes accions es tindrà en compte  la transversalitat de la perspectiva de gènere i l’accessibilitat per a continuar construint una ciutat inclusiva La ciutat ha estat una de les 5 seleccionades de les 38 localitats aspirants a l’ultima convocatòria del programa. Es tracta d’una subvenció que reconeix la estratègia local amb una mirada europea, que transmet i interioritza els valors de la UE al projecte presentat per Ontinyent per a plaiar la pobresa i aconseguir una ciutat per a tots i totes


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.