NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Homenatge al cementeri dels afusellats al municipi

Serà el proper 15 de desembre quan es compliran 80 anys de la seua mort

El proper 15 de desembre, just el dia del 80 aniversari, la ciutat d’Ontinyent homenatjarà els afusellats pel franquisme al cementeri municipal l’any 1939. No serà un acte tancat però sí íntim, de màxim respecte a les víctimes i als seus familiars que han pogut triar entre dipositar les restes amb altres familiars o al monument memorial creat al cementeri.

Amb aquest acte es posa punt i final a un procés llarg i complex que s’iniciava fa tres anys amb l’exhumació dels cossos dels nínxols 266 i 267.

El passat octubre l’alcalde, Jorge Rodríguez, acompanyat de diversos representants de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica i dos antropòlegs forenses presentaven els resultats dels treballs als familiars dels afusellats, un treballs iniciats per un equip de 4 investigadors.

Els treballs permeteren individualitzar les restes de les 13 persones, així com identificar a 3 d’elles i documentar la causa de les morts violentes per arma de foc al crani i el tòrax.

La presidenta de la Comissió també tenia paraules d’agraïment per a l’ex-regidora Paula Garcia com a proposant del projecte, per als historiadors que han portat a terme la investigació i per a totes les persones que han participat d’aquest procés que va ser destacat per la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez com a exemple de tasca per la justícia, la memòria i la reparació a tota la Comunitat.

Sayo Gandia aprofitava la seua compareixença per desmentir que l’organisme vaja a dissoldre’s després d’aquest acte.

La Comissió va a seguir treballant en altres projectes com ara Les Pedres de la Memòria o la creació d’una unitat didàctica per als instituts.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.