NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Última fase de la restauració del Palau dels Milà i Aragó

Suposa una inversió de mes de 358.000 euros amb ajudes Feder i l'1,5% Cultural

Albaida emprendrà enguany un dels projectes més importants per al patrimoni local, l'última fase de rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó, amb la qual es posarà fi a les actuacions en l'emblemàtic edifici declarat Bé d’Interès Cultural. El govern que presideix Josep Antoni Albert ha licitat les obres de la segona i última fase de la rehabilitació del palau que presideix la plaça Major, unes obres que se centraran en l'ala de Llevant, amb un pressupost de 358.311 euros. Les empreses interessades a adjudicar-se l'actuació tenien fins al passat dia 30per a presentar les seues ofertes.

Per a escometre aquestes obres, que tenen un termini d'execució de nou mesos, el consistori compta amb ajudes del 1,5% Cultural del Ministeri de Foment, així com dels fons Feder de la Comunitat Valenciana. De Foment, l'ajuntament té una ajuda de 174.359 euros; mentre que dels fons de la Unió Europea arribaran 148.062 euros per al Palau. La resta (35.889) l'aportarà el consistori amb fons propis.

El projecte de rehabilitació que s'escometrà al llarg d'enguany en l'històric immoble que té el seu origen a la fi del segle XV, se centrarà en l'actuació sobre l'«ala nova» (construïda a partir del segle XVII), l'ala que dona a llevant. Es tracta d'una parcel·la en forma de «L» amb una superfície construïda de 548 metres quadrats. La intervenció permetrà restaurar aquesta ala de llevant i les zones exteriors, com els murs de tancament exteriors, els murs interiors, paviments, forjats i escales, fusteries, cobertes, revestiments de paràmetres verticals, zones de l'exterior, així com la millora de les instal·lacions d'electricitat, instal·lacions contra incendis i contra intrusió, segons detalla la memòria del projecte. L'obra contempla també la neteja de murs, eliminació d'humitats, així com alliberament d'espai en la façana lateral per a facilitar l'accés per als vianants al Hort del Palau.

La rehabilitació de l'ala de llevant del Palau dels Milà i Aragó culminarà la restauració de l'històric edifici, en el qual en fases anteriors ja s'ha consolidat el cos central i el de ponent. El consistori compta amb l'informe favorable de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, amb l'autorització arquitectònica i arqueològica; mentre que el consistori va aprovar el projecte bàsic i d'execució de l'obra, així com l'estudi bàsic de seguretat i salut, redactat pels arquitectes Joaquim Egea i Martínez i Francesc Boscà Mayans.

L'alcalde d'Albaida, Josep Antoni Albert, ha ressaltat en diverses ocasions la rehabilitació del palau, i fa uns mesos, a l'inici de la present legislatura posava de manifest les «esperances depositades en projectes molt importants per a Albaida», iniciats l'anterior legislatura, entre els quals destacava l'última fase de rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó o Palau dels Marquesos d'Albaida, el «símbol de la ciutat», afirmava el primer edil.

Fa justament dos anys, un incendi generat de matinada va ocasionar greus danys al Palau dels Milà i Aragó d'Albaida en destruir cinc sales de l'edifici, incloses les bigues de fusta, que tenien tres-cents anys d'antiguitat. Conseqüència d'això, una part de la sostrada de la sala es va ensorrar, i va ser necessari prendre mesures per a evitar nous despreniments. Aquest incendi va alentir aquestes actuacions.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.