NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Policia Nacional es mantindrà a Ontinyent

es farà una nova zonificació d'acord amb la moció unànime del Ple Municipal del 26 de desembree

El subdelegat del Govern, José Roberto González Cachorro, ha confirmat a l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que la Comissaria de Policia Nacional es mantindrà a la ciutat, i que es durà a terme una nova zonificació d'acord amb el Ple Municipal que va aprovar per la moció per unanimitat en la seua última sessió, el passat 26 de desembre.

El govern d’Ontinyent s’ha oposat des d’un primer moment a participar de la redistribució territorial policial proposada pel Ministeri d’Interior, que haguera afectat a la ciutat a partir del 2024. El propi subdelegat ja va anunciar fa unes setmanes que aquesta redistribució no era definitiva i ara finalment el govern ontinyentí ha aconseguit que es plantege el que es demanava des d’un principi, una nova zonificació mantenint la presència tant de Policia Nacional com de Guàrdia Civil a la ciutat.

Cal recordar que en el document aprovat per unanimitat del Ple Municipal, i remés per l'alcalde a la Secretaria d'Estat de Seguretat, se sol·licitava que es procedira a la paralització de la nova delimitació plantejada per la Delegació del Govern i que s'aplique una nova zonificació que permeta actualitzar les competència dels dos cossos de seguretat a Ontinyent així com l'augment de les plantilles de Policia Nacional i Guàrdia Civil.

El text explicava que a Ontinyent el disseminat té una superfície de 9.500.000 metres quadrats, amb una dotació de 12 agents de la Guàrdia Civil, responsables de la seguretat en tot el disseminat i polígons. Per part seua, la Policia Nacional compta amb uns 65 efectius responsables de la seguretat del nucli urbà. En el text signat per l'alcalde i enviat a la Secretaria d'Estat argumentava que la nova zonificació que Ontinyent ve reclamant des de 2008, mai s'havia plantejat que fora a costa de suprimir un dels dos cossos de seguretat que actualment estan prestant servei a la ciutat, sinó una actualització de les zones i l'augment d'efectius, especialment de la Guàrdia Civil.

La intenció de suprimir la comissaria de la Policia Nacional no sols va rebre el rebuig unànime de tota la població, els grups municipals sinó també dels propis comandaments de la Policia Nacional. De fet, el màxim responsable de la Policia Nacional a Ontinyent, Agustín Robles, va manifestar la seua disconformitat en la Junta de Seguretat del novembre passat, en la qual va estar present el subdelegat del Govern.

En la proposta del Ministeri que ara han confirmat que no es portarà avant els serveis administratius vinculats a la Policia Nacional com l'expedició de DNI o passaports es mantenia, i l'atenció a la violència de gènere passaria a ser responsabilitat de la Guàrdia Civil. A més es contemplava millorar les condicions de l'actual caserna de la Guàrdia Civil de la ciutat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.