NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Inicia la novena fase de restauració de l'ermita del Puig

Que es centra en la reconstrucció de la volta d'accés i les cobertes del conjunt d'edificis

Ahir de matí arrencaren les obres de la novena fase de la restauració de l’ermita del Puig de Xàtiva, joia arquitectònica gòtica del segle XIV. Durant més de sis hores de vol, un helicòpter va transportar 150 tones de diversos materials de construcció i eines d’obra. La participació dels mitjans aeris deriva de la complexitat que té l’accés al temple, a través d’una escarpada drecera que impossibilita l’arribada de vehicles rodats.

Aquesta novena fase es va adjudicar en abril de 2019 a l’empresa xativina Consval 2012 SIL i la direcció de l’obra recau sobre Vicent Torregrosa, arquitecte conservador del castell. El pressupost ascendeix a 119.998,12 euros la majoria subvencionats per la Diputació de València dins del capítol destinat a obres de restauració per a la conservació de bens immobles que posseïsquen valors històrics i artístic o d’interès local.

Les obres de la novena fase es centraran en la reconstrucció de la volta d’accés així com en la construcció de cobertes de la resta del conjunt d’edificis. Concretamen es recuperaran els murs de la casa de l’ermità, es finalitzarà l’entrebigat del forjat, es cobrirà la sagristia i l’edifici annex i es reconstruirà la volta de creueria del pati d’accés. Com ha recordat el regidor Reig, l’edifici és de propietat municipal des del passat 11 de febrer de 219, dia en què es va formalitzar la donació de l’església a l’Ajuntament de les ermites del Puig i Sant Antoni, un acord que no va comportar cap obligació econòmica per al consistori.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.