NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Canals avança en el muntatge de la seua Foguera

Que enguany tindrà 20 metres de diàmetre i 16 d'altura

Hui divendres 10 de gener, la foguera de Canals es troba a la meitat de confecció; una tasca dirigida per Javier Sanchis que junt a una quadrilla formada per 10 homes estan donant forma a aquesta monumental pira, la més gran del món de 20 metres de diàmetre i 16 d’altura on s’emprarà unes 100 tones de llenya.

Els troncs són de pins de la serra que no es talen per a tal fi; la majoria provenen de donacions dels mateixos veïns i el temporal de vent de fa poques setmanes ha fet més fàcil la seua recollida.

Aquesta tasca ingent comença cada ú de gener amb la plantà del primer pi i finalitza el 15, un dia abans de la seua cremà i moment de lliurar-la als festers; així que imaginen-se les hores que es

necessiten.

Com diem, la colla formen 10 persones, enguany molt joves. Són els mateixos festers qui elegeix als muntadors i per setè any quasi consecutiu, exceptuant el 2018, han confiat en la mestria de Javier Sanchis. Tot i així també es compta amb l’ajuda desinteressada dels veïns.

I tot i el risc que comporta, mai s’ha hagut de lamentar cap desgràcia però sí més d’un accident i és que com diu Javier “Sant Antoni ens cuida a tots”.

La feina està a mitges però ja tenen idees per a batejar la foguera amb un nom propi que encara no es pot desvetllar.

El dia 15 per la nit la foguera de Canals ja estarà llesta i una vegada més es convertirà en un dels tresors més bonics de les nostres tradicions valencianes i en el signe d’identitat de tot el poble de Canals.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.