NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Mes de 4.000 persones degusten les 30 Calderes d'Arròs a l'acte central del Porrat d'Oliva

Dins de les celebracions en honor a Sant Antoni

El dissabte, el carrer Sant Vicent d’Oliva es va omplir de gent per participar a les populars Calderes de Sant Antoni. Es tracta d’un dels actes centrals del tradicional Porrat de Sant Antoni que s’ha celebrat entre el divendres 10 i el diumenge 12 de gener i que enguany ha arribat a la 22 edició amb diversos esdeveniments i una temàtica modernista.

Un total de 30 olles de grans dimensions van ser les protagonistes aquest matí, així com també ho van ser els festers de Sant Vicent, encarregats de l’elaboració del tradicional arròs alacantí amb fesols i naps. 

 

 

Es van oferir al voltant de 4.000 racions i els veïns i visitants pogueren gaudir d’elles al mateix carrer o emportant-se l’arròs a les seues cases.

 

 

Es tracta d’una tradició local amb orígens molt humils que data de temps de postguerra

A més la recepta s’elabora a la manera antiga. Amb cassoles de coure, impulsades pel foc de llenya i emplenades amb els ingredients estrel.la : l’Aigua, l’arròs, el napicol, els fesols, les penques, la carn de pollastre, les costelles i els peus de porc. Ingredients tots ells que donen un sabor molt especial a aquesta  arròs caldós tan apreciat al llarg del territori valencià.

Aquest esdeveniment, peça clau del Porrat d’hivern d’Oliva es un reflex cultural i un reclam turístic entorn a la gastronomia que identifica els territoris i els dota de personalitat

Una cita a la que any rere any s’acudeix amb les mans a les butxaques perquè la acollida per part de la comissió de festers es plena

Això si, si es vol arribar al tast s’ha d’estar atent perquè les racions mai son suficients degut a la gran afluència de gent que acudeix

La programació cultural continuarà el dijous 16 de gener amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abad.  

A més dels diversos actes populars i festius, el pròxim cap de setmana també continuaran els actes gastronòmics en honor a Sant Antoni, on per exemple, els Festers repartiran entre 3.000 i 4.000 pans beneïts per celebrar aquesta tradició tan arrelada a Oliva.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.