NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La UPCCA de Xàtiva presenta el Pla Anual de treball per tractar les conductes addictives

Amb campanyes, xerrades i programes d'àmbit educatiu

Aquesta setmana s’ha presentat a Xàtiva el Pla Anual de la  Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la (UPCCA).

La UPCCA és un recurs municipal depenent de la Regidoria de Sanitat i Polítiques saludables, que te com a objectiu promoure, coordinar i dirigir totes les accions i iniciatives dutes a terme a Xàtiva i destinades a la reducció de l’ús i l’abús de drogues i altres conductes addictives, i per tant, els problemes associats a aquestes, així com promoure hàbits de vida saludables i una cultura de salut que incloga el rebuig del consum de substàncies.

En aquest pla 2020 quasi la totalitat de les activitats que es desenvolupen per part de la UPCCA estan destinades a joves i a la comunitat educativa. Una formació vinculada al Pla Municipal de Prevenció de Drogodependència de Xàtiva 2017-2020, amb els objectius de previndre i reduir el consum de drogues.

La UPCCA, ha informat per la seua part de les activitats que hi ha programades per a aquest any 2020. D’una banda hi haurà activitats programades al voltant de dies commemoratius, com ara el Dia mundial sense tabac (31 de maig), el Dia internacional de la lluita contra la droga (26 de juny), el Dia mundial sense alcohol (15 de novembre) i el dia mundial en la lluita contra la SIDA (1 de desembre). A més a més, també es realitzaran campanyes de sensibilització en dates especials com ara les falles, i campanyes de reducció de riscs associats al consum de drogues.

Pel que fa a l’apartat educatiu, també es realitzaran xerrades monogràfiques i de prevenció d’addicions en Primària, i xerrades sobre cànnabis i Salut Mental.  A més a més també hi ha previstos alguns programes escolars com ara el «Passa la vida», enfocat a joves amb un perfil establert als que se’ls fomenta la reducció; el programa «Prevtec 3.1» que fa referència a activitats al voltant de les noves tecnologies; el programa «Cineclub i Salut en curs», on són els professors els encarregats de convertir-se en agents preventius educant en valors; el programa «Tot sobre l’alcohol» o el programa «De què van els joves? De què van les drogues?».

A més a més hi ha altres apartats com ara el familiar, en el que es dona orientació i assessorament a les famílies, i també una intervenció individual amb els joves i una formació i reciclatge continu per part dels tècnics encarregats de l’àrea.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.