NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Adif licita la redacció del projecte de millora de 38,2 km de línia fèrria entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent

amb un pressupost que supera el milió d'euros

Adif ha aprovat la licitació d'un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent, que formen part de la línia Xàtiva-Alcoi. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana promogut pel Ministeri de Foment.

El contracte s'ha licitat per un import d'1.026.503,73 euros (IVA inclòs) i comprén la renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent (38,2 km). Té un termini d'execució de 12 mesos. Aquesta licitació s'afig a la recent adjudicació d'un contracte per a la redacció del projecte i execució de les obres de noves instal·lacions de seguretat de tota la línia d'ample convencional Xàtiva-Alcoi (67,3 km) per import de 7.076.110,1 euros (IVA inclòs), i un termini d'execució estimat de deu mesos.

El projecte comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l'explotació ferroviària.

Un altre contracte licitat en aquesta línia el mes de desembre passat va ser el de redacció del projecte constructiu per a la renovació de via entre Ontinyent i Alcoi, amb una inversió de 833.435 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució de dotze mesos.

El tram comprés entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent compta amb 22 passos a nivell, set ponts metàl·lics, set túnels i set baixadors, a més de les pròpies estacions de les capitals de la Costera i la Vall d'Albaida. Actualment, l'armament de la via està constituït en la seua major part per carril de tipus UIC 45 kg/m, travesses de fusta i balast calcari. Aquesta actuació, per part del Ministeri de Foment permetrà augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al trànsit ferroviari.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.