NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Pablo Iglesias visita Oliva per conèixer els efectes del temporal

El vicepresident posa com exemple la seua platja i la seua major resistència per conservar l'ecosistema dunar

El vicepresident segon i Ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias ha comprovat en primera persona l’efecte del temporal Gloria sobre les platges d’Oliva acompanyat per l’alcalde, David González i un gran seguici d’autoritats al que es sumava (5´37) poc després el president de la Generalitat, Ximo Puig. El vicepresident del Govern ha afirmat que el temporal i els seus danys constaten el fracàs d’un model basat en l’especulació urbanística i atén a una nova realitat ben clara i evident com és el canvi climàtic.

De la zona del litoral valencià afectat, Oliva s’ha posat com exemple al resistir millor al temporal gràcies a l’important sistema dunar amb el que compta que ha servit com barrera natural i ha evitat, al contrari que altres punts, que el mar haja arribat a sobrepassar la línia de platja.

Sobre les ajudes del Govern central per a la Comunitat Valenciana destinades a pal·liar els efectes dels últimes episodis climàtics s’ha afirmat que s’agilitzaran els tràmits perquè els recursos arriben el més aviat possible.

Així mateix, el cap del Consell ha indicat que és necessari analitzar la situació concreta de cada àmbit i cada infraestructura per tal d’assumir col·lectivament un debat sobre la realitat del canvi climàtic i les mesures a adoptar.

El vicepresident començava la seua compareixença mostrant dol per les persones desaparegudes i agraint el treball d’operaris i cossos de seguretat.

L’alcalde d’Oliva, David González, a més d’explicar al vicepresident els efectes del temporal també li va demanar agilitat en les ajudes. A la localitat l’estimació de danys s’apropa als 3 milions d’euros; entre ells, 690.000 aniran destinats a reposar el cordó dunar (1´52) d’aquesta platja d’Aigua Blanca; poc més de mig milió seran per a l’afecció i infraestructures d’instal·lacions de clavegueram, enllumenat, etcètera.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.