NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva inicia les sessions participatives per a definir el seu Pla Local de Gestió de Residus

Comptaran amb cites programades durant les pròximes setmanes a la Casa de Cultura de Xàtiva.

Aquesta setmana han començat les sessions participatives per a la confecció del Pla Local de Gestió de Residus de Xàtiva, que comptaran amb cites programades durant les pròximes setmanes a la Casa de Cultura de Xàtiva.

Per aquest motiu el consistori xativí ha recurrit a la Consultora ONA Energy, experta en la consultoria ambiental. En concret, ahir dimarts 4 de febrer, es va realitzar una sessió participativa destinada al xicotet comerç de la ciutat.

D’aquesta manera demà dijous 6 a les 16.30 de la vesprada, també hi haurà una consulta enfocada a les empreses d'activitat industrial i grans superfícies d'alimentació, principalment dels polígons industrials de la ciutat.

La intenció és comptar amb la participació de la ciutadania, de les empreses i del teixit associatiu de la ciutat, per la qual cosa s'ha dissenyat aquest procés participatiu

per sectors d'activitat i de distribució poblacional que servirà per a expressar les necessitats i preocupacions, i definir el Pla de la manera més consensuada possible.

Un dels objectius del consistori es poder implementar el quint contenidor de recollida de fem. El de color marró que es destinaria als residus orgànics

A més, l’aposta per reduir el volum de residus que arriben a la planta per a ser tractats versa en la incentivació de la gestió dels residus en el seu origen perquè les xifres de separació i de reciclatge estan per davall del que estipula la llei

Cal recordar que el nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (*PIRCV 2019-2022) estableix la necessitat que les àrees urbanes de més de 10.000 habitants redacten els seus Plans locals de gestió de residus domèstics i assimilables, amb la finalitat d'establir les accions necessàries per a aconseguir una sèrie d'objectius com per exemple la implantació de la recollida separada de la fracció orgànica dels residus domèstics (bioresidus); la recuperació, com a mínim del 25% del total de bioresidus produïts per a l'any 2020 i del 50% per a 2022; i aconseguir un percentatge de recollida selectiva del 65% per a l'any 2020 i del 67% per a l'any 2022, de la totalitat de residus produïts.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.