NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Estrena del documental que traça la biografia, vida i exili de Francesc Bosch i Morata

Al Gran Teatre, dins del programa Record Permanent, organitzat per la regidoria de Memòria Històrica

Dins del programa Record Permanent, organitzat per la regidoria de Memòria Històrica de Xàtiva, ahir de vesprada una de les cites més destacades va vestir de gala el Gran Teatre. Parlem de la projecció de la pel·lícula documental “Bosch i Morata. Sempre els quatre” que traça la biografia, la vida i l’exili d’aquest xativí, figura política i cultural de primer ordre durant la II República, que fou conseller de Cultura en 1937, càrrec des del que va impulsar la creació de l’Institut d’Estudis Valencians. A l’acte assistiren la néta de Bosch i Morata, Pilar Bosch; l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Raquel Caballero i els directors  Miquel Notari i Rafa Alborch.

D’altra banda l’exposició homenatja als xativins deportats a Mauthausen amb un treball de l’institut Lluis Simarro sobre els seus viatges i activitats amb l’Amical Mauthausen que treballa per a la conservació de la memòria història de la deportació republicana i per a la prevenció del feixisme i defensa dels Drets Humans.

La pel·lícula va comptar, entre altres, amb el recolzament de l’Ajuntament de Xàtiva que va atorgar una subvenció de 6.000 euros a la productora, Endora Producciones.

La pel·lícula ha sigut rodada en Xàtiva, on va nàixer l’ex conseller amb la participació del cronista oficial, Agustí Ventura, així com en Mèxic, on es va exiliar en 1939 i moria en 1950. La recopilació de tot el material prové sobretot de l’arxiu familiar.

La figura de Bosch i Morata ha tingut molt de pes en aquest programa de Record Permanent ja que ell és també protagonista d’un de les dues parts de l’exposició que es pot vore a la Casa de Cultura “Dues guerrers, un record” que ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Adults de Xàtiva que du el nom de Bosch i Morata.

“Els quatre” eren la família de Francesch Bosch i Morata, dos dones i dos homes que van patir en primera persona una guerra injusta i un exili lluny de la seua estimada terra.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.