NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Del 21 al 23 de febrer Xàtiva celebra Firall

Amb un gran ventall d'activitats i un gran mercat amb més de 50 carpes

La carretera nacional 340 d’entrada a Xàtiva s’ha convertit en un bancal d’alls per a promocionar la nova edició de Firall que es celebrarà entre el divendres 21 i el diumenge 23 de febrer, encara que els tres dies anteriors s’han programat visites guiades als camps per als escolars amb explicacions de Pepe Gimeno Botifarra i l’aller José Guerola. Ja el divendres, l’acció es traslladarà a la plaça del Mercat amb un concert de “Los chicos del Swing” i la degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat. El plat fort de la programació serà el dissabte amb el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat que romandrà obert a l’Albereda Jaume I durant tota la jornada amb més de 50 carpes.

Enguany s’ha ajustat el pressupost per destinar més capital al foment de la campanya d’all tendre que vorà minvada la collita en un 25% degut als temporals; es calcula al voltant d’unes 1800 tones. També per a recolzar i continuar amb el procés d’aconseguir la denominació d’origen de l’all tendre de Xàtiva. En l’actualitat s’està rescatant la llavor autòctona i es treballa en tres certificacions.

De moment al procés s’han implicat cinc productors que han de convertir-se en empeses certificades.

Seguint amb el calendari d’activitats de Firall, el dia gran, dissabte, a més del gran mercat s’ha programat a les 10 el tradicional esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders i eixides des de la Font del Llegó a una visita guiada on cal apuntar-se prèviament al correu promocioeconomica@ayto-xativa.es. A les 12 els més menuts gaudiran de l’actuació de Nànets Band Rock. Ja per la vesprada a les 17 hores tindrà lloc el III concurs de lligar alls tendres i una hora després, el reconeixement als allers més majors.

Ja el diumenge a les 10 del matí, el Club Ajos Xàtiva celebrarà la Mitja Marató i a les 11 la plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat amb l’actuació de The Handmakers.

Durant la setmana del 17 al 23 de febrer, els restaurants i bars que vullguen podran adherir-se a la Fira amb la realització de menús i tapes amb l’all tendre com protagonista. Més informació a la pàgina web www.firall.es


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.