NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

viaducte en la línia Xàtiva - Alcoi per augmentar la capacitat de l'embassament de Bellús

Un projecte recolzat per la CHX i Adif

Adif i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer es troben en converses per a estudiar la introducció de millores en la línia del ferrocarril Xàtiva-Alcoi que permetisquen augmentar la capacitat d’embassar aigua en la pressa de Bellús amb la construcció d’un viaducte que modifique el traçat de la línia, una opció econòmica i ràpida.

L’embassament es va construir l’any 1995 com una pressa de laminació per controlar les crescudes del riu Albaida, l’afluent del Xúquer que ha provocat els últims episodis d’inundacions en la Ribera però 25 anys després continua sense funcionar a ple rendiment. La seua capacitat es xifra en 69´19 hectòmetres cúbics però les normes d’explotació establiren en 29 el límit màxim i és que si l’aigua supera aquest volum arribaria fins el terraplè sobre el que discorre el tren. Per evitar riscos s’opta per aquest desembassament controlat. Tot i així l’última crescuda va provocar el desbordament del Xúquer en la confluència amb l’Albaida al que es va unir el riu Cànyoles i la pressa va arribar a retenir fins 30.07 hm3 sense registrar cap dany

A les últimes setmanes s’han licitat els projectes de renovació de la via en tota la línia Xàtiva – Alcoi en dos trams diferents, Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi i aquest seria el moment per a escometre millores com aquest viaducte que incremente la capacitat de l’embassament de Bellús.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.